Jumbo-Visma-telg Gloag komt dit seizoen niet meer in actie: Brit aangereden tijdens training Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-telg Gloag komt dit seizoen niet meer in actie: Brit aangereden tijdens training

Jumbo-Visma-telg Gloag komt dit seizoen niet meer in actie: Brit aangereden tijdens training

Het seizoen van Thomas Gloag is op treurige wijze ten einde gekomen. De renner van Jumbo-Visma werd tijdens een trainingsrit aangereden door een auto en liep daarbij een knieblessure op, zo meldt zijn broodheer op Twitter.

'Thomas Gloag is tijdens een trainingsrit aangereden door een auto. Hij liep daarbij een knieblessure op en is daarvoor geopereerd. De 21-jarige Brit zal zich nu focussen op zijn herstel en volgend seizoen. Veel beterschap, Tom', luidt de tweet.

Gloag maakte op 1 augustus 2022 als stagiair de overstap van Trinity Racing naar Jumbo-Visma. Namens de geelzwarte brigade baarde hij aan het eind van dat kalenderjaar al opzien door in een drietal Italiaanse najaarsklassiekers drie keer naar een toptwintignotering te snellen. Voor de Nederlandse succesformatie werkte hij in 2023 zijn eerste volledige seizoen af, waarbij hij ook al direct zijn opwachting mocht maken in een grote ronde: in de Giro d'Italia was de klimmer uit East Dulwich aanwezig bij de eindwinst van Primoz Roglic.

Jumbo-Visma heeft grootste plannen met Gloag, die na zijn goede prestaties in de meest recente Ronde van Romandië door Merijn Zeeman werd omschreven als 'een toekomstig klassementsrenner voor de ploeg'. Ook in zijn eerste wedstrijd van dit kalenderjaar was de ranke Engelsman namelijk al direct bij de pinken, daar hij in een aardig deelnemersveld al naar de zesde plaats in de Ronde van Valencia wist te racen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws