Jumbo-Visma, Vingegaard en Kooij moeten het in Parijs-Nice zonder zieke Laporte doen: 'Enorme aderlating' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma, Vingegaard en Kooij moeten het in Parijs-Nice zonder zieke Laporte doen: 'Enorme aderlating'

Jumbo-Visma, Vingegaard en Kooij moeten het in Parijs-Nice zonder zieke Laporte doen: 'Enorme aderlating'

Jumbo-Visma heeft het zevental voor Parijs-Nice op papier. Christophe Laporte, afgelopen jaar nog winnaar van de eerste rit, ontbreekt door ziekte bij de Nederlandse formatie. Jonas Vingegaard en Olav Kooij zijn de kopmannen.

Met onder meer hardrijders als Edoardo Affini, Nathan Van Hooydonck, Jan Tratnik, Rohan Dennis en Tobias Foss lijkt Jumbo-Visma dé te kloppen ploeg voor de ploegentijdrit, waarmee Vingegaard direct een goede uitgangspositie kan vergaren voor de zwaardere ritten tegenover Tadej Pogacar.

In de vlakke etappes is Kooij de man. 'Parijs-Nice is een koers op het allerhoogste niveau. Een hoop wereldtoppers gaan hier de komende week de degens kruisen. Ik kijk er erg naar uit om er te starten en me opnieuw te meten met de absolute wereldtop. In Valencia en in de Emiraten ging het al lekker en was ik enkele keren dicht bij de winst. Hopelijk gaat mijn goede vorm zich deze week uitbetalen in een overwinning. Het gevoel is in ieder geval goed', laat hij weten.

Het wegvallen van Laporte is wel een domper, bevestigt Kooij. 'Het is in de eerste plaats voor Christophe zelf natuurlijk een enorme domper. Ook voor mij is het een aderlating, want hij is een van de besten ter wereld als het aankomt op het aantrekken van de sprint. Maar de ploeg telt gelukkig genoeg sterke jongens die mij kunnen piloteren richting mijn eindschot. Samen gaan we er iets moois van maken.'

De ploegentijdrit is een groot doel, geeft Kooij aan. 'We hebben sterke jongens in de ploeg die geknipt zijn voor dat werk. Met het oog op het klassement van Jonas is het belangrijk dat we daar als team goed voor de dag komen. Naast het streven naar ritzeges in de vlakke etappes is het klassement natuurlijk ook een absoluut hoofddoel'

Selectie Jumbo-Visma Parijs-Nice 2023

Jonas Vingegaard
Olav Kooij
Edoardo Affini
Nathan Van Hooydonck
Jan Tratnik
Rohan Dennis
Tobias Foss

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws