Heeft Jumbo-Visma met Staune-Mittet opvolger Roglic al in huis? 'Meer dan klaar voor stap omhoog' Wielrennen
Wielrennen

Heeft Jumbo-Visma met Staune-Mittet opvolger Roglic al in huis? 'Meer dan klaar voor stap omhoog'

Heeft Jumbo-Visma met Staune-Mittet opvolger Roglic al in huis? 'Meer dan klaar voor stap omhoog'

Johannes Staune-Mittet is één van de jeugdexponenten van Jumbo-Visma die komend seizoen voor de hoofdmacht uit zal komen. De 21-jarige Noor won dit jaar de Giro NextGen en kijkt ernaar uit om zich op het hoogste niveau verder te gaan ontwikkelen. 'Ik hoop met het team meer successen te boeken. Ik voel me, door de goede begeleiding, meer dan klaar voor de stap omhoog', stelt Staune-Mittet in een persbericht op de website van de Nederlandse ploeg.

De jonge Noor is zeer te spreken over zijn tijd bij de beloften van Jumbo-Visma. 'Ik heb me als een vis in het water gevoeld de afgelopen drie jaar. Er is letterlijk niemand waar ik het niet goed mee kon vinden.' In het begin kampte hij met twijfels, zo geeft het nieuwe rondetalent eerlijk toe: 'Ik wist niet helemaal zeker of ik op mijn plek zat als wielrenner. De kans die Jumbo-Visma mij bood heb ik met beide handen aangegrepen, daar ben ik de ploeg dankbaar voor', zo stelt Staune-Mittet.

Grote rondes winnen in de toekomst? 'De babygiro was mijn individuele summum'

Uiteindelijk ging het razendsnel met Staune-Mittet. Als absolute kroon op zijn beloftenperiode won hij de Giro NextGen, ook wel bekend als de babygiro. 'Dat was mijn individuele summum. Maar de rol van de ploeg daar gaf absoluut de doorslag', geeft de jonge Noor toe. 'Ik heb daar een fantastische week beleefd. Zowel op als naast de fiets was het dag in dag uit genieten geblazen. De teamgeest stuwde ons naar grote hoogten. De vriendschap met de andere renners daar was bijzonder. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook resultaat oplevert.'

Met het vertrek van Primoz Roglic is Jumbo-Visma op zoek naar nieuwe kopmannen voor de grote rondes. Wie weet heeft de geelzwarte brigade met Staune-Mittet al een optie voor in de toekomst in huis. Zelf is de Noor vol vertrouwen. 'De koersen die ik al reed met de WorldTour-renners samen, zoals de Czech Tour, smaakten naar meer. Hopelijk kunnen we in de komende jaren een hoop successen behalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws