Schrijf nieuwe Franse parel Gregoire maar vast op voor de klimklassiekers: 'Strade mijn mooiste herrinnering' Wielrennen
Wielrennen

Schrijf nieuwe Franse parel Gregoire maar vast op voor de klimklassiekers: 'Strade mijn mooiste herrinnering'

Schrijf nieuwe Franse parel Gregoire maar vast op voor de klimklassiekers: 'Strade mijn mooiste herrinnering'

Hij was na Rémi Cavagna de succesvolste Franse renner van het jaar 2023: Romain Grégoire. De jonge allrounder van Groupama-FDJ kende in kleinere wedstrijden een zeer succesvol seizoen en wil komend jaar ook in de WorldTour resultaten boeken. 'Mijn rijden in de Strade Bianche was de mooiste herinnering van dit jaar', laat hij onder andere optekenen door Velo101.

Grégoire is onderdeel van een nieuwe lading Franse talenten, die zich het afgelopen jaar al aandienden en de komende jaren graag willen bevestigen op het hoogste niveau. Denk hierbij ook aan de 20-jarige Lenny Martinez, die een tijdje de rode trui droeg in de Vuelta. Grégoire over die Vuelta: 'Ik had in die ronde gehoopt op meer etappes op mijn maat. Er waren weinig ritten geschikt voor puncheurs', aldus de jonge Fransman, die dit jaar etappes won in de Tour du Limousin en de Vierdaagse van Duinkerken. Hij won in beide rittenkoersen het eindklassement.

Grégoire over ziekte en omgooien kalender: 'Heeft mij zeges opgeleverd'

Grégoire schroomde niet om als twintigjarig broekie de lat in 2023 al hoog te leggen voor zichzelf. Hij werd immers achtste in de felbegeerde Strade Bianche en dat zorgde voor verwachtingen. 'Dat was mijn mooiste herinnering van het jaar. Daarna wilde ik door naar de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik, maar ik werd ziek. Wellicht was het achteraf te veel, maar het zorgde voor nieuwe mogelijkheden op de kalender', aldus de heuvelspecialist. Grégoire, die Luik-Bastenaken-Luik voor beloften op zijn naam schreef in 2022, boekte tussen mei en augustus vervolgens vijf overwinningen.

In augustus werd Grégoire dus samen met Martinez voor de leeuwen gegooid in Spanje. In de elfde etappe naar La Laguna Negra werd hij knap tweede achter Jesús Herrada. 'Maar buiten die rit heb ik weinig kansen gehad. De ritten waar Wout Poels en Remco Evenepoel wonnen, had ik bijvoorbeeld ook in de ontsnapping kunnen zitten.' Aan ambitie geen gebrek bij de Jonge Fransman, die zich wel bewust is van zijn leeftijd en zelfkritiek: 'Ik ben heel erg streng voor mezelf. Maar eerlijk, in januari had ik getekend voor de resultaten die ik heb geboekt. Volgend jaar wil ik het beter doen in de World-Tour.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws