🎥 Jury greep niet in toen junioren piste in Roubaix afsneden: 'Toont opnieuw de absolute inconsistentie van de UCI' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Jury greep niet in toen junioren piste in Roubaix afsneden: 'Toont opnieuw de absolute inconsistentie van de UCI'

🎥 Jury greep niet in toen junioren piste in Roubaix afsneden: 'Toont opnieuw de absolute inconsistentie van de UCI'

Tim Van Dijke was zondag aan een bijzonder sterke wedstrijd bezig in Parijs-Roubaix. De 24-jarige Nederlander koerste in afwezigheid van Visma | Lease a Bike-kopmannen Wout van Aert, Matteo Jorgenson en Dylan van Baarle altijd mee alert voorin en leek die inzet te belonen met een bijzonder knappe achtste plek. Leek, want de wedstrijdjury besloot hem te declasseren vanwege een bepaalde actie op de piste in Roubaix.

Eerst maar even die jurybeslissing: Van Dijke maakte onderdeel uit van de tweede achtervolgende groep. Tim liet een gaatje vallen en reed binnendoor hard weg van de rest. Daarbij moest hij even van de baan af en over het pad van het middenterrein. Van Dijke kwam met voorsprong over de streep voor de achtste plaats, maar werd door de jury teruggezet naar de laatste plek van die groep: plek zestien.

Lees verder onder de tweet.

Junioren snijden wielerpiste af, wedstrijdjury grijpt niet in

Dinsdag duiken er echter video's op van de finishbeelden van de junioreneditie van de Helleklassieker, die eerder zondag verreden werd. Winnaar Omrzel Jakob, Erazem Valjavec en Axel Van Den Broek (tweede en derde) sneden een stuk van de piste af en kwamen bij koploper Albert Withen Philipsen. De jury greep echter niet in, tot woede bij specialist Benji Naesen. 'De UCI is wederom absoluut inconsistent', schreef hij op 'X'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws