Kamp-Roglic maakt balans op: 'Iedereen keek naar hem en Remco, daar maakte Jorgenson slim gebruik van' Wielrennen
Wielrennen

Kamp-Roglic maakt balans op: 'Iedereen keek naar hem en Remco, daar maakte Jorgenson slim gebruik van'

Kamp-Roglic maakt balans op: 'Iedereen keek naar hem en Remco, daar maakte Jorgenson slim gebruik van'

Primoz Roglic kon vrijdag geen tijd terugpakken in de zesde rit van Parijs-Nice. De Sloveen van BORA-hansgrohe zat samen met een stel andere klassementsrenners in de groep achter het drietal Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), Matteo Jorgenson (Visma | Lease a Bike) en Brandon McNulty van UAE-Team Emirates.

Patxi Vila, ploegleider van de Duitse formatie, gaf een reactie vanuit het kamp-Roglic. 'We wisten dat het een korte, intense rit zou zijn. Daar hebben we ons goed op ingesteld, met de gehele ploeg. Roglic plaatste een aanval, maar hij kon niet direct wegrijden van de concurrentie. Een kleine groep sloot aan, maar als topfavoriet keek iedereen naar hem en Remco.'

Zodoende werd het meer een strijd tussen de slimste coureurs in plaats van de sterksten in koers, zag ook Vila. 'Dat was lastig en Jorgenson was slim door op dat moment te gaan. Skjelmose en McNulty maakten de oversteek, waarna Aleksandr Vlasvov hard werkte om het gat dicht te rijden. Met één tegen drie is het heel lastig, dus ja...', stelt de Spanjaard. Roglic staat nu elfde in het klassement, op 1.44 minuut van leider McNulty.

McNulty pakt leiderstrui over van Plapp: 'Totaal niet verwacht'

De Amerikaan zelf was verbaasd dat hij opnieuw de leiderstrui mocht dragen. 'Dit had ik totaal niet verwacht, maar dat geldt eigenlijk voor deze gehele rit. Ik dacht dat we nog een rit voor sprinters zouden krijgen, maar het circuit bleek dan toch vrij zwaar te zijn. Ik had niet verwacht dat ik het geel opnieuw zou krijgen, maar ik sta er nu goed voor en de komende twee zware dagen in slecht weer ga ik er alles aan doen om de trui te behouden.'

McNulty pakte de trui over van Luke Plapp, die niet eens zo onaardig reed. 'Het was een heel zware dag. INEOS Grenadiers reed vanaf het begin heel hard en we zaten er goed bij richting de finale, maar het was gewoon een kwestie van zo hard mogelijk rijden. Drie jongens bleken sterker te zijn, maar ik sta er nog niet eens zo slecht voor op een derde plek', constateert de Aussievia de kanalen van zijn team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws