Kelderman ondanks oponthoud door val vijfde: 'Baal van de posities die ik verloor' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman ondanks oponthoud door val vijfde: 'Baal van de posities die ik verloor'

Kelderman ondanks oponthoud door val vijfde: 'Baal van de posities die ik verloor'

Wilco Kelderman is ondanks zijn allesbehalve perfecte voorbereiding sterk begonnen aan de Giro d’Italia. In de sprint op de klim naar het kasteel van Visegrád werd hij verdienstelijk vijfde.

De prestatie van Kelderman was des te opmerkelijker omdat hij in de laatste kilometers nog werd opgehouden door een valpartij. ‘Ik zat achter de val met een nog zo’n anderhalve kilometer te gaan. Ik moest daarna een klein gat dichtrijden’, vertelt de kopman van BORA-hansgrohe na afloop.

‘Vervolgens kwam ik met vijfhonderd à zeshonderd meter te gaan met snelheid van achteruit’, vervolgt Kelderman. ‘Ik probeerde vol gas naar de finish te sprinten, maar het was niet goed genoeg, lacht Kelderman. ‘Hoe dan ook, ik reed een goede klim. Ik baal alleen van de posities die ik verloor door de val. Het gevoel was echter goed, besluit de Nederlander, die de openingsetappe vooral als makkelijk en hectisch typeert.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws