Van der Poel beloont harde werk Alpecin-Fenix: 'In de finale zie je hoe goed hij is' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel beloont harde werk Alpecin-Fenix: 'In de finale zie je hoe goed hij is'

Van der Poel beloont harde werk Alpecin-Fenix: 'In de finale zie je hoe goed hij is'

Mathieu van der Poel sloeg namens Alpecin-Fenix meteen raak in de openingsetappe van de Giro d’Italia. Na een spannende sprint tegen Biniam Girmay en Caleb Ewan – die uiteindelijk nog viel – was de Nederlander de sterkste. Ploeggenoot Dries De Bondt is euforisch na afloop.

‘Ons plannetje is gelukt vandaag. We hebben nooit paniek gehad en hebben er bewust voor gekozen om richting de klim niet de kop te pakken’, vertelt De Bondt na afloop aan Eurosport. ‘Het gat opende richting de laatste vijf kilometer en daar hebben we hard doorgereden. Mathieu zat zo buiten de problemen en in de finale zie je hoe goed hij is. Hij kiest zijn moment.’

‘Hij gaf onderweg al aan dat hij echt goed was’, vervolgt De Bondt. ‘Dat gaf ons wel de motivatie om het onderste uit de kan te halen.’ De Giro gaat zaterdag verder met een tijdrit van negen kilometer. Op papier zou Van der Poel zijn roze trui daar moeten kunnen behouden. ‘Hij kan de tijdrit zeker aan en de trui nog twee dagen vasthouden. Er zijn hier geen echte specialisten zoals Ganna’, sluit De Bondt af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws