Dumoulin kent prima eerste Giro-etappe: 'Wel mooi voor Mathieu dat hij hier wint' Wielrennen
Wielrennen

Dumoulin kent prima eerste Giro-etappe: 'Wel mooi voor Mathieu dat hij hier wint'

Dumoulin kent prima eerste Giro-etappe: 'Wel mooi voor Mathieu dat hij hier wint'

Dumoulin eindigde in de eerste etappe van de Giro d’Italia rond de dertigste positie. Daarmee verloor hij vier seconden op concurrenten voor het klassement als Pello Bilbao, Wilco Kelderman en Richard Carapaz. Met die uitkomst kan de Limburger echter prima leven.

‘Het was een saaie, langzame rit, met zoals verwacht een heftige finale’, vertelt Dumoulin na de etappe aan Eurosport. De etappe finishte op een niet al te steile klim van ruim vijf kilometer. ‘Op de slotklim schommelde ik rond plek dertig. Voor mij is dat prima.’

‘Wel mooi voor Mathieu (Van der Poel, red.) dat hij hier vandaag wint’, vervolgt Dumoulin. ‘Onderweg spraken we nog even. Toen zeiden we nog dat hij vandaag het roze zou pakken en dat ik dat dan morgen doe’, besluit Dumoulin lachend. Zaterdag 7 mei gaat de Giro verder met een tijdrit van 9,2 kilometer, die finisht op een kort venijnig klimmetje.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws