Kersvers trainer Heijboer verklaart keuzes Van Aert onder de noemer 'het grotere plaatje' Wielrennen
Wielrennen

Kersvers trainer Heijboer verklaart keuzes Van Aert onder de noemer 'het grotere plaatje'

Kersvers trainer Heijboer verklaart keuzes Van Aert onder de noemer 'het grotere plaatje'

Acht, maximaal tien keer: zo vaak gaan we Wout van Aert deze winter in actie zien in de cross. De Belg van Jumbo-Visma heeft daarmee oog voor het 'grotere plaatje', zo verklaart zijn nieuwe trainer Mathieu Heijboer bij Sporza.

'Wout zou liever meer crossen deze winter, maar hij begrijpt het grotere plaatje', valt Heijboer met de deur in huis. De hele winter staat namelijk in het teken van presteren in het voorjaar. Crossen vormt daar een bouwsteen in.' Van Aert richt zich in 2024 namelijk nóg nadrukkelijker op de dubbel Vlaanderen-Roubaix, zo liet hij zelf al ontvallen.

Dat het WK in Tábor (Tsjechië) niet op de planning zou staan, is volgens Heijboer ook logisch te verklaren. 'We hebben geleerd dat zo'n WK een te grote impact had op het voorjaar van Wout. Vooral het toewerken naar zo'n WK en de daaropvolgende decompressie', legt hij uit. 'Met een beperkter crossprogramma (en geen WK) willen we ervoor zorgen dat er geen gaten vallen in Wouts voorbereiding op de klassiekers.'

Heijboer over samenwerking met Van Aert

Na het vertrek van Van Aerts vaste trainer Marc Lamberts naar BORA-hansgrohe wordt dit het eerste jaar waarin de Belg met zijn nieuwe trainer Heijboer samenwerkt. 'Dat is zeker een verandering voor Wout. Bij Jumbo-Visma begeleiden we de renners als een team. Maar elke renner heeft wel zijn directe contactpersoon met wie de trainingen besproken worden. Tot vorig seizoen was Marc die contactpersoon van Wout, nu ben ik dat', legt de Nederlander die verandering uit.

Als tijdritgoeroe (officiële naam Head of Performance) was Heijboer natuurlijk al nadrukkelijk betrokken bij de prestaties van Van Aert. 'Ik keek toen met Marc mee en hij ook met mij. We gaven elkaar feedback' stipt hij aan. 'Nu mag ik de knopen doorhakken over de trainingen van Wout. Maar inhoudelijk zal er niet veel veranderen, want Marc en ik hebben dezelfde filosofie. Onze trainingsaanpak verschilt dan ook niet veel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws