Küng en Madouas krijgen bevestiging in sterke E3 voor Groupama: 'Ben gerustgesteld en klaar voor De Ronde' Wielrennen
Wielrennen

Küng en Madouas krijgen bevestiging in sterke E3 voor Groupama: 'Ben gerustgesteld en klaar voor De Ronde'

Küng en Madouas krijgen bevestiging in sterke E3 voor Groupama: 'Ben gerustgesteld en klaar voor De Ronde'

Wout op één, Mathieu op twee, Tadej op drie en dan twee van Movistar. Wie niet beter zou weten, zou denken dat de andere ploegen vrijdag in de E3 Saxo Classic voor spek en bonen meededen. Toch was er nóg een ploeg die heel sterk voor de dag kwam. Bij Groupama-FDJ eindigden ze in de E3 met twee man in de top tien.

Stefan Küng en Valentin Madouas waren voorafgaand aan de koers uitgesproken kopmannen en het waren die twee die in de finale kwamen bovendrijven. Natuurlijk konden ze niet mee met het grootste geweld vooraan, maar door een aanval van Küng kwam er wel een mooie achtervolgende groep tot stand, met daarbij ook Madouas.

Küng werd uiteindelijk zesde, nadat Movistar in de absolute slotfase met Matteo Jorgenson en Iván García Cortina nog was weggereden. 'Op het einde werd het een beetje tactisch', zo zegt Küng erover. 'Het was een heel, heel zware wedstrijd en ik was helemaal leeg aan de finish. Uiteindelijk is dit een goede prestatie voor een Vlaamse klassieker. Het is vooral zaak om mee te doen en om er goed aan te beginnen. Deze uitslag zet ons op het juiste spoor voor de klassiekers die komen gaan.'

Madouas gerustgesteld na tien dagen ziekte

Dat zegt ook Madouas, die uiteindelijk achtste werd. De Fransman werd vorig jaar al zevende en volgde dat toen op met plek drie in de Ronde van Vlaanderen. 'Aanstaande zondag valt er wel wat te halen, dat weet ik zeker', zegt hij met ambities in L'Equipe. 'Ik had deze koers nodig om te weten waar ik sta. Na de Tirreno-Adriatico was ik tien dagen ziek, dus ik ben gerustgesteld door deze dag. Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou zijn, want ik was niet honderd procent. Nu weet ik dat ik klaar ben voor De Ronde.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws