Küng ziet sterke ploeg in E3 Saxo Bank Classic: 'Het team is sterker dan vorig jaar' Wielrennen
Wielrennen

Küng ziet sterke ploeg in E3 Saxo Bank Classic: 'Het team is sterker dan vorig jaar'

Küng ziet sterke ploeg in E3 Saxo Bank Classic: 'Het team is sterker dan vorig jaar'

Stefan Küng moest net als de andere renners in de kopgroep passen toen Wout van Aert en Christophe Laporte aanvielen op de Paterberg. Met een late uitval legde de Zwitser beslag op de derde plaats in de E3 Saxo Bank Classic, maar Küng was vooral te spreken over zijn ploeg. 'Het team is sterker dan vorig jaar', zo vertelde hij aan Cycling Pro Net.

Over de vraag of de derde plaats de hoogst haalbare plaats was, moest Küng niet lang nadenken: 'Ja. De mannen van Jumbo-Visma waren echt heel sterk. Ze hebben de koers van ver opengebroken op de Taaienberg. Daar zat ik goed bij. Daarna hadden ze het overwicht en konden ze doen wat ze wilden.' Op de Paterberg zelf kon ook Küng niet volgen, of was er een andere verklaring? 'Op de Paterberg zat ik goed gepositioneerd, ik zat in vijfde positie. Maar ik zag niet dat ze aanvielen. Pas als we boven waren zag ik dat ze vertrokken waren. En op de kasseien is het onmogelijk om je voorganger in te halen.'

Küng beweert echter niet dat hij Van Aert en Laporte anders had kunnen volgen. 'Ze waren heel sterk. Er was niets aan te doen.' De renner van Groupama-FDJ wist met een late uitval wel de derde plaats veilig te stellen. 'Om nog derde te worden moest ik een beetje spelen. Ik vertelde mezelf alles of niets te spelen, en deed dat ook. Vandaag pakte het dan goed uit.' Het feit dat Küng diep in de finale nog vergezeld was door ploegmaat Valentin Madouas deed de Zwitserse hardrijder veel plezier. 'Het doet altijd plezier om in zo'n koers met meerdere renners in de finale te zitten. Het team is sterker dan vorig jaar. We moeten zo verder doen', besloot Küng strijdvaardig.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws