KNWU-voorzitter Wouter Bos reageert op incident Van der Poel: 'Buitengewoon ongelukkig en teleurstellend' Wielrennen
Wielrennen

KNWU-voorzitter Wouter Bos reageert op incident Van der Poel: 'Buitengewoon ongelukkig en teleurstellend'

KNWU-voorzitter Wouter Bos reageert op incident Van der Poel: 'Buitengewoon ongelukkig en teleurstellend'

De KNWU heeft maandagavond laat via een persbericht tekst en uitleg gegeven over het incident rondom Mathieu van der Poel in Australië, waardoor de kopman van de Nederlandse selectie uiteindelijk na dertig kilometer uitstapte op het WK wielrennen bij de mannen.

De Nederlandse wielerbond verwijst in het communiqué naar de teksten die Koos Moerenhout en Jan van Veen al aandroegen, maar voegt daar ook nog een alinea van voorzitter Wouter Bos aan toe. Van hem hoorden we nog niets na de gebeurtenissen Down Under, maar ook hij laat weten dat er eerst een grondige evaluatie volgt voordat er definitieve conclusies worden getrokken. Eerder zagen we al soortgelijke teksten in een persbericht van Alpecin-Deceuninck, dat zich logischerwijs meer op haar renner Van der Poel richtte.

'Zoals bekend en besproken in de media is er tijdens het WK Wegwielrennen in Wollongong, Australië, een incident geweest in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 september met Mathieu van der Poel. Van der Poel wilde vroeg slapen om zo goed uitgerust te zijn voor het kampioenschap', stelt de KNWU. 'Helaas was het onrustig op de gang van het hotel en werd er meerdere keren op de deur van de kopman geklopt door twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. De situatie escaleerde waarna Van der Poel is meegenomen naar het politiebureau.'

Wouter Bos: 'We hebben waar nodig bijstand geleverd aan Van der Poel'

'We hebben de laatste dagen in voortdurend contact gestaan met onze staf bij het WK in Australië en waar nodig bijstand geleverd aan Mathieu van der Poel en de Nederlandse ploeg', laat voorzitter Bos weten. 'De hele gang van zaken rond de arrestatie van Van der Poel is door de KNWU als buitengewoon ongelukkig en teleurstellend ervaren. Wij zullen op zo kort mogelijke termijn de gang van zaken rond het WK evalueren en in het bijzonder de rol die de KNWU hierbij wel of niet heeft gespeeld of had moeten spelen.'

'Inmiddels heeft de rechtbank een uitspraak gedaan over de zaak van Van der Poel. De advocaat van Van der Poel zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Als KNWU doen we geen inhoudelijke uitspraken over de rechtszaak van Van der Poel. Inmiddels is hij met de renners en staf in het vliegtuig onderweg naar Nederland', besluit de bond.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws