Ook Van der Poel ziet af op de Blockhaus: 'Ben best wel kapot' Wielrennen
Wielrennen

Ook Van der Poel ziet af op de Blockhaus: 'Ben best wel kapot'

Ook Van der Poel ziet af op de Blockhaus: 'Ben best wel kapot'

Mathieu van der Poel was in het begin van de dag actief en probeerde mee te zitten in de vroege vlucht tijdens de negende etappe van de Giro d'Italia. Dat lukte niet, en dus besloot de Nederlander op eigen tempo binnen te komen. Maar ook zonder te strijden op voorgrond werd het een zware dag voor Van der Poel. 'Zelfs in de gruppetto was het een lastige rit', aldus de renner van Alpecin-Fenix bij Eurosport na de aankomst.

Op zaterdag reed Van der Poel een hele dag in de aanval en werd hij uiteindelijk zevende. Dat betekende echter niet dat hij het vandaag rustig aan wilde doen, want we zagen de Nederlander in het begin van de etappe een aantal keer meespringen, in een poging om in de vroege vlucht te zitten. 'Het was de bedoeling om te anticiperen, om zo met een mooie groep weg te komen. Dan kan je het op het einde wat rustiger aan doen. Maar dat lukte niet, en dan is het kwestie van je eigen tempo te zoeken en met een groepje richting de aankomst te rijden', zo vertelt Van der Poel.

De renner van Alpecin-Fenix zag er op de top niet meer heel fris uit. 'Ik ben ook best wel kapot', zo vertelt hij. 'Het was een lastige rit. Zelfs in de grupetto, of één van de gruppetto's zeg maar, was die laatste klim (de Blockhaus, red.) lastig. De rustdag morgen is welgekomen.' Na de rustdag van maandag krijgt Van der Poel dinsdag een nieuwe kans om te scoren. Dan wacht de renners een rit waarin vooral de finale op en af gaat. De laatste kilometer loopt vals plat op, ideaal voor de explosieve Nederlander. Dan zal de winnaar van de eerste etappe van deze Giro wel moeten afrekenen met onder meer Biniam Girmay, naar wie hij zaterdag op twitter even een sneertje uitdeelde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws