Kooij (derde) zat achter een val in Renewi Tour: 'Een overwinning zat er niet meer in' Wielrennen
Wielrennen

Kooij (derde) zat achter een val in Renewi Tour: 'Een overwinning zat er niet meer in'

Kooij (derde) zat achter een val in Renewi Tour: 'Een overwinning zat er niet meer in'

Niet per se de benen, maar een gebrekkige positionering hield Olav Kooij tegen in Ardooie. De rappe Nederlander moest genoegen nemen met de derde plaats in de eerste etappe van de Renewi Tour, achter Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal-Quick Step).

Op de site van zijn ploeg laat hij weten waardoor hij niet mee kon doen voor de overwinning. 'Ik zat helaas achter een valpartij, en die valpartij was net voor een cruciale bocht. Dan weet je dat het lastig wordt.' Desalniettemin hield Kooij lang hoop terug te keren in de wielen van de best geplaatste sprinters. 'Er stond een lichte tegenwind, dus ik hoopte ook nog van iets verder te kunnen komen.' Bij tegenwind heb je immers meer aan de slipstream, dan bij meewind.

Kooij kwam inderdaad van ver nog goed aanzetten, maar toen hij eenmaal zijn neus aan het venster stak, was Philipsen al vertrokken. 'Gelukkig had ik genoeg ruimte, maar een overwinning zat er niet meer in. Mijn gevoel in de sprint was oké. Waarschijnlijk volgt er nog een nieuwe kans in de vierde etappe. Het is in elk geval mooi om te sprinten in zo’n sterk deelnemersveld', zo doelt hij naast Philipsen en Merlier ook op mannen als Arnaud De Lie, Dylan Groenewegen en Jonathan Milan.

Verdere kansen voor Kooij in de Renewi Tour

De Renewi Tour wordt donderdag vervolgd met een tijdrit in het Zeeuwse Sluis. Daarna volgt op vrijdag de belangrijke klassementsrit naar Geraardsbergen. De rit waar Kooij het over heeft, is de rit van Beringen naar Peer op zaterdag. Een vlakke rit die op het lijf geschreven is van de sprinters van dienst. De slotrit van Riemst naar Bilzen op zondag vindt dan weer plaats op heuvelachtig terrein, in de buurt van Maastricht. Al moet wel gezegd worden dat sprinters zoals Kooij zeker een kans hebben om die rit te overleven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws