Kooij en Groenewegen likken hun wonden na nieuwe dreun van Philipsen: 'Er was er net eentje sneller' Wielrennen
Wielrennen

Kooij en Groenewegen likken hun wonden na nieuwe dreun van Philipsen: 'Er was er net eentje sneller'

Kooij en Groenewegen likken hun wonden na nieuwe dreun van Philipsen: 'Er was er net eentje sneller'

Jasper Philipsen staat overduidelijk op de top van de sprintberg. De Belg was zondag in de Gooikse Pijl nog maar eens de sterkste in een massasprint, en dat was tegen de besten van de besten. Olav Kooij, Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen werden erop gelegd.

De Nederlandse sprintbrigade was dit jaar zeker niet onverdienstelijk, maar ze staan toch in de schaduw van Philipsen. De Belg won de groene trui in de Tour de France, mede dankzij vier ritzeges. Ook in het najaar is hij nog op stoom. Na een rit in de Renewi Tour en het Kampioenschap van Vlaanderen was het zondag nog eens raak, voor nummer dertien van het seizoen.

Bij de andere sprinttoppers was het wonden likken geblazen. Kooij kwam namens Jumbo-Visma nog het dichtst bij de zege, maar de jonge Nederlander greep mis. 'Het scheelde niet veel. Ik moest van ver komen, al denk ik dat dat op dit parcours niet meteen een nadeel was. Ik heb mijn sprint kunnen rijden en jammer genoeg was er net eentje sneller. Hier zullen we het mee moeten doen', aldus Kooij in een persbericht.

Groenewegen blijft optimistisch

Groenewegen kwam ook te kort, zoals zo vaak dit seizoen. De spurtbom van Jayco-AlUla bedankt in een persbericht z'n ploeg voor bewezen diensten. 'Het team was heel goed vandaag. Als je niet wint, is er altijd iets over te zeggen na afloop, maar ik denk dat we het echt heel goed hebben gedaan. Ik ben trots op de jongens. We zijn gemotiveerd voor de volgende kansen, want we zijn er steeds dichtbij.'

Jakobsen werd zesde en kwam er zodoende niet echt aan te pas. Een domper voor de man, die in de Ronde van Denemarken recent nog twee keer won. Philipsen zien we komende tijd nog terug in Paris-Chauny, de Famenne Ardenne en Sparkassen Münsterland. Groenewegen rijdt woensdag ook nog Omloop van het Houtland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws