Philipsen blijft maar winnen: Alpecin-Deceuninck-ster verslaat Kooij en Groenewegen in Gooikse Pijl Wielrennen
Wielrennen

Philipsen blijft maar winnen: Alpecin-Deceuninck-ster verslaat Kooij en Groenewegen in Gooikse Pijl

Philipsen blijft maar winnen: Alpecin-Deceuninck-ster verslaat Kooij en Groenewegen in Gooikse Pijl

Jasper Philipsen heeft de Gooikse Pijl naar zich toegetrokken. De Vlaming van Alpecin-Deceuninck was in de straten van Gooik Olav Kooij (Jumbo-Visma) en Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) te snel af. Gerben Thijssen (Intermarché-Circus-Wanty) werd vierde, Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) moest genoegen nemen met de zesde stek.

De Gooikse Pijl is al sinds jaar en dag een wedstrijd voor de heren uit het sprintersgilde. Op de erelijst prijken immers niet voor niets de namen van onder anderen Jakobsen, Gerben Thijssen, Pascal Ackermann en Jordi Meeus. Ook in 2023 leende het parcours zich weer uitstekend voor een sprintersbal, temeer omdat het deelnemersveld kwalitatief zeer sterk was. Mannen als Philipsen, Groenewegen, Jakobsen, Thijssen, Caleb Ewan, Olav Kooij en Alexander Kristoff gaven acte de présence in Halle, vanuit waar koers werd gezet naar Gooik. Aldaar legden de coureurs meerdere lokale omlopen (zonder echte obstakels) af.

Tour de Tietema-Unibet goed vertegenwoordigd in kopgroep, maar het is Philipsen die in de massasprint Kooij en Groenewegen verslaat

Gage Hecht (Human Powered Health), Ruben Apers (Team Flanders-Baloise), Thijs de Lange (Metec-SOLARWATT), Bodi del Grosso (ABLOC CT), Harry Tanfield en Yentl Vandevelde (Tour de Tietema-Unibet) vormden de zeskoppige kopgroep van de dag. In het peloton werd er stevig gecontroleerd door de sprintersploegen, wat erin resulteerde dat de missie van het sextet nooit echt een kans van slagen leek te hebben.

De Lange, Tanfield en Vandevelde toonden zich de allersterkste vluchters en probeerden het in de slotfase met z'n drietjes uit te zingen richting de meet. Ook dat bleek echter een gevecht tegen de spreekwoordelijke bierkaai. Op ongeveer twintig kilometer van de aankomst werd ook dat trio bij de lurven gegrepen, waarna alles en iedereen zich kon klaarmaken voor een mooie massasprint. Jakobsen werd perfect naar voren gepiloteerd, al liet de 'Wolfpack-trein' zich in de ultieme slotfase wel een beetje wegdrummen door de mannen van Jayco AlUla. Groenewegen ging van ver aan en leek af te stevenen op een klinkende zege. In de laatste meters werd de Amsterdammer echter overrompeld door Kooij en Philipsen. Laatstgenoemde drukte zijn voorwiel net iets eerder over de meet dan het 'Jacht van Luipaard van Numansdorp', die dus tweede werd. Titelverdediger Thijssen werd vierde, Jakobsen zesde.

Uitslag Gooikse Pijl 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws