Kooij komt niet aan sprinten toe in UAE Tour: 'We moeten de koppen bij elkaar steken en kijken wat beter kan' Wielrennen
Wielrennen

Kooij komt niet aan sprinten toe in UAE Tour: 'We moeten de koppen bij elkaar steken en kijken wat beter kan'

Kooij komt niet aan sprinten toe in UAE Tour: 'We moeten de koppen bij elkaar steken en kijken wat beter kan'

Olav Kooij eindigde in de vijfde etappe van de UAE Tour als negende. De 21-jarige Nederlander van Jumbo-Visma liet de afgelopen dagen zien snel te zijn, maar het valt tot nu toe nog niet altijd samen. Ploegleider Maarten Wynants beaamt via de ploegsite dat in de door Dylan Groenewegen gewonnen rit niet alles volgens plan verliep.

'Dit is niet de uitslag waar we op hadden gehoopt', is Wynants eerlijk. 'De jongens namen in hun enthousiasme iets te snel de kop, waarna ze Olav in de slotkilometers niet meer konden helpen. Details beslissen het resultaat en om te winnen moet alles meezitten.'

Wynants wil vol voor een goede uitslag gaan in rit zes. 'Morgen is er een nieuwe kans. We moeten de koppen bij elkaar steken en kijken wat beter kan. We zaten tijdens de waaiervorming wel overal waar we moesten zitten. De conditie is goed, maar de zeges volgen jammer genoeg nog niet. Als we zo blijven rijden, komen die zeker nog', sluit Wynants strijdvaardig af.

Zaterdag krijgt Kooij dus zijn laatste sprintkans in de UAE Tour. Een dag later zal het vanuit het perspectief van Jumbo-Visma aan Sepp Kuss en Thomas Gloag zijn. De zware Jebel Hafeet wacht dan namelijk als slotstuk. Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) verdedigt daar zijn leiderstrui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws