Kooij wil geweldig seizoen vervolg geven in Polen, Jumbo-Visma rekent ook op Oomen Wielrennen
Wielrennen

Kooij wil geweldig seizoen vervolg geven in Polen, Jumbo-Visma rekent ook op Oomen

Kooij wil geweldig seizoen vervolg geven in Polen, Jumbo-Visma rekent ook op Oomen

Olav Kooij hervat zijn seizoen in de Ronde van Polen. De jonge Nederlander won dit jaar al etappes in drie rittenkoersen en Jumbo-Visma geeft hem ook in Polen een leadout mee.

Kooij maakte begin dit jaar al indruk tussen de grote jongens in de UAE Tour en de Tirreno-Adriatico, maar de zeges volgden pas later. Het was twee keer raak in het Circuit Cysliste Sarthe, hij won een rit in de Ronde van Hongarije en in juni was hij maar liefst drie keer de sterkste in de ZLM Toer. Die rittenkoers schreef hij dan ook op zijn naam.

In de Ronde van Polen krijgt Kooij met onder meer Mark Cavendish, Sam Bennett en Pascal Ackermann sterke sprinters tegenover zich. Hij is er klaar voor. 'Het gaat erg lekker dit seizoen, maar dat betekent zeker niet dat ik al verzadigd ben voor wat betreft het huidige kalenderjaar. Na het NK heb ik bewust even een korte periode rust genomen. Daarna heb ik me klaargestoomd voor het laatste blok van het seizoen. Het heeft nu wel weer lang genoeg geduurd. Ik heb zin om te koersen en kan niet wachten om me te mengen in de strijd om de dagzeges', zo vertelt hij in een persbericht van Jumbo-Visma.

In principe gaat Kooij in Polen voor alle mogelijke massasprints. 'Op voorhand schat ik in dat er drie etappes zijn die in een massasprint zullen eindigen. Misschien zijn het er vier, maar een aantal ritten kent een venijnig slot. Ik voel veel vertrouwen van de ploeg en hoop dat ergens in de komende ritten te bezegelen met een ritzege. Dan is de Ronde van Polen voor mij geslaagd.' Jumbo-Visma stelt in Polen naast Kooij ook

Selectie Jumbo-Visma Ronde van Polen 2022

Olav Kooij
Sam Oomen
Mick van Dijke
Mike Teunissen

Michel Hessmann
Tosh Van der Sande

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws