Carapaz blikvanger INEOS in Polen door blessure bij Kwiatkowski; Geoghegan Hart in Clasica Wielrennen
Wielrennen

Carapaz blikvanger INEOS in Polen door blessure bij Kwiatkowski; Geoghegan Hart in Clasica

Carapaz blikvanger INEOS in Polen door blessure bij Kwiatkowski; Geoghegan Hart in Clasica

INEOS Grenadiers heeft twee ijzersterke formaties op papier voor de Clasica San Sebastián en de Ronde van Polen, die dit weekend beginnen. De Britse miljoenenformatie geniet nog na van een succesvolle Tour de France, maar trekt voor het najaar een volgend blik met toppers open.

De mannen die eerder dit jaar al indruk maakten in de klassiekers en de Giro d'Italia worden weer van stal gehaald voor deel twee van het seizoen. Richard Carapaz - tweede in de Giro - bereidt zich in de Ronde van Polen voor op de Vuelta a España. Hij krijgt ondersteuning van de jonge garde die in het voorjaar nog zo goed reed, met daarbij Ben Tulett, Magnus Sheffield en Jhonatan Narváez. Salvatore Puccio en zorgt voor de ervaring en Elia Viviani is de sprinter van dienst. Ethan Hayter is van alle markten thuis als het gaat om ritwinst.

Bij INEOS ontbreekt Michal Kwiatkowski in zijn thuiswedstrijd. De Pool is normaliter altijd van de partij in de Ronde van Polen, maar een crash tijdens een training gooit roet in het eten. 'Het is een jaar vol terugvallen en comebacks, met nu weer een terugval. Ik ben tien dagen geleden gecrash in Frankrijk en gelukkig heb ik niets gebroken. Een hersenschudding zorgt ervoor dat ik wel zal moeten rusten om zo goed mogelijk te herstellen. Ik ben teleurgesteld dat ik niet kan rijden voor mijn thuispubliek, maar ik keer terug. Alweer', zo schrijft Kwiato via zijn sociale kanalen.

Martínez en Geoghegan Hart in Clasica San Sebastián

Voor de Clasica San Sebastián rekent INEOS op Daniel Felipe Martínez en Tao Geoghegan Hart. De twee klimmers kenden allebei een andere aanloop. Martínez reed de Tour de France, waarin hij in de derde week langzaam beter werd. Geoghegan Hart kende dit seizoen veel tegenslag, maar heeft de afgelopen weken hard getraind. Met Carlos Rodriguez en Pavel Sivakov heeft INEOS nog twee sterke klimmers voor zaterdag. Jonathan Castroviejo, Cameron Wurf en Brandon Rivera zijn de knechten van dienst.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws