Kooij wint voor het eerst in de WorldTour: 'Smaakt extra zoet dat ik dit jaar wel win' Wielrennen
Wielrennen

Kooij wint voor het eerst in de WorldTour: 'Smaakt extra zoet dat ik dit jaar wel win'

Kooij wint voor het eerst in de WorldTour: 'Smaakt extra zoet dat ik dit jaar wel win'

Olav Kooij trapte de Ronde van Polen sterk af door de eerste massasprint te winnen. De jonge sprinter won daarmee voor het eerst in de WorldTour-koers. ‘Het doel was om minstens één keer te winnen, het geeft een goed gevoel dat het direct in de openingsetappe lukt.’

De Ronde van Polen opende met een vlakke etappe voor de sprinters. In de slotkilometer werd Kooij bijgestaan door met name Tosh Van der Sande en Mike Teunissen. De laatste zette hem op tweehonderd meter van de finish af, waarna Kooij het klusje overtuigend klaarde. ‘Het geeft altijd een heerlijk gevoel als je je wiel als eerst over de finish drukt. Verleden jaar kwam ik al dicht bij de overwinning in deze wedstrijd, maar strandde ik ternauwernood op de tweede plaats. Het smaakt extra zoet dat ik dit jaar wel de overwinning pak. Het is mijn eerste overwinning in een WorldTour-koers. Het is een mooie bijkomstigheid dat ik daardoor ook nog eens de gele leiderstrui mag aantrekken’, vertelt Kooij op de ploegsite.

Het was niet alleen feestvreugde bij Jumbo-Visma. Sam Oomen was bij een massale val in de finishstraat betrokken. ‘Hij sprak vlak na de finish over een pijnlijk gevoel in zijn pols. Het is te hopen dat de schade meevalt’, aldus ploegleider Arthur van Dongen. Over de overwinning van Kooij zegt hij: ‘Het is zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau. Wat mij betreft is dit een overwinning uit het boekje. De ploeg controleerde de wedstrijd vanaf de start en de lead-out van vandaag is er eentje om door een ringetje te halen. Olav voelt én krijgt veel vertrouwen van het team en dat betaalt zich vandaag dubbel en dwars uit.’ Kooij krijgt zondag een nieuwe kans om voor de winst te sprinten. De tweede is ruim tweehonderd kilometer en voert over een vrijwel vlak parcours.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws