Kron, Van Gils en Menten voeren Lotto-Dstny aan in Catalonië, De Gendt ontbreekt na crash Parijs-Nice Wielrennen
Wielrennen

Kron, Van Gils en Menten voeren Lotto-Dstny aan in Catalonië, De Gendt ontbreekt na crash Parijs-Nice

Kron, Van Gils en Menten voeren Lotto-Dstny aan in Catalonië, De Gendt ontbreekt na crash Parijs-Nice

Lotto-Dstny staat met een interessante ploeg aan het vertrek van de Ronde van Catalonië. De Belgische formatie is op dreef in 2023 en hoopt dat door te zetten met jong talent in de zevendaagse rittenkoers. Thomas De Gendt ontbreekt.

De ervaren Belg ging in Parijs-Nice onderuit en is nog herstellende van zijn blessures. Lotto-Dstny meldt in een persbericht dat De Gendt een gekneusde kuit en hand opliep bij de crash en dat hij om die reden niet kan starten in Catalonië.

Een tegenvaller voor de Belgische ploeg, want De Gendt won in zijn carrière al vijf etappes in de Ronde van Catalonië. Die taak is nu weggelegd voor zeven anderen, aangevoerd door Andreas Kron (foto). De Deen werd al keurig tiende in Strade Bianche en is dus in goede vorm.

Dat geldt ook zeker voor Maxim Van Gils en Milan Menten. Van Gils werd zesde in de Ronde van Oman en toonde zich ook van voren in de Faun-Ardèche Classic. Menten won op zijn beurt verrassend Le Samyn en was ook in andere eendagskoersen altijd bij de eerste zeven. In Catalonië krijgt hij enkele kansen om uit een sprintje van een uitgedund peloton eventueel toe te slaan.

De selectie van Lotto-Dstny wordt gecompleteerd door Sylvain Moniquet, Rüdiger Selig, Edoardo Sepúlveda en Lennert Van Eetvelt. De Ronde van Catalonië wordt verreden van 20 tot en met 26 maart.

Selectie Lotto-Dstny - Ronde van Catalonië 2023

Andreas Kron
Maxim Van Gils
Milan Menten
Sylvain Moniquet

Rüdiger Selig
Edoardo Sepúlveda
Lennert Van Eetvelt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws