Domper voor Jumbo-Visma: Roglic mist belangrijkste Giro-knecht Kelderman in Ronde van Catalonië Wielrennen
Wielrennen

Domper voor Jumbo-Visma: Roglic mist belangrijkste Giro-knecht Kelderman in Ronde van Catalonië

Domper voor Jumbo-Visma: Roglic mist belangrijkste Giro-knecht Kelderman in Ronde van Catalonië

Wilco Kelderman doet vanaf maandag niet mee aan de Ronde van Catalonië. De Nederlander viel in de Tirreno-Adriatico en is daar onvoldoende van hersteld om in Catalonië te starten. Een domper voor Jumbo-Visma, dat in de Spaanse rittenkoers een groot deel van z'n Giro-ploeg wilde uitspelen.

Tirreno-winnaar Primoz Roglic moet in mei de Giro d'Italia winnen en dus wil Jumbo-Visma zijn ploegmaats graag zoveel mogelijk met hem laten koersen. Kelderman is zonder twijfel de belangrijkste knecht bergop, maar hij ontbreekt dus. Roglic en Kelderman trainden de afgelopen weken samen, sliepen bij elkaar op de kamer en reden in de Tirreno voor het eerst samen in koers. 'Catalonië komt voor hem nog te vroeg na zijn uitschakeling in de Tirreno. De Giro is voor Kelderman het volgende doel', zo klinkt het vanuit het team.

Steven Kruijswijk trekt als vervanger van Kelderman naar de Ronde van Catalonië. Misschien nog wel belangrijker: Robert Gesink maakt na een harde val in de Tour Down Under zijn rentree. Zodoende heeft Roglic in Spanje mankracht genoeg om ook daar voor het klassement te gaan. Verder doen Sepp Kuss, Michel Hessmann, Tobias Foss en Koen Bouwman. Uit de beoogde Giro-selectie zijn ook Edoardo Affini en Jan Tratnik niet van de partij.

Gesink, die is hersteld van een gebroken bekken, geeft in een persbericht aan dat Jumbo-Visma in Catalonië vol voor Roglic gaat. 'We staan hier met een sterk team aan de start, zoveel is duidelijk. We mikken op de eindwinst met Primoz Roglic, maar we hebben meerdere ijzers in het vuur. Een groot deel van onze Giro-ploeg rijdt de komende week in Catalonië. Je kunt het omschrijven als een mooie generale, niet in de laatste plaats omdat er een hoop sterke renners op de deelnemerslijst staat.'

Selectie Jumbo-Visma - Ronde van Catalonië 2023

Primoz Roglic
Sepp Kuss
Tobias Foss
Steven Kruijswijk
Robert Gesink

Michel Hessmann
Koen Bouwman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws