Küng gaat voor 'groot resultaat' in tijdrit Tour: 'Er zit veel vermoeidheid in het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Küng gaat voor 'groot resultaat' in tijdrit Tour: 'Er zit veel vermoeidheid in het peloton'

Küng gaat voor 'groot resultaat' in tijdrit Tour: 'Er zit veel vermoeidheid in het peloton'

Wereldkampioen Filippo Ganna liet al weten dat hij momenteel niet helemaal okselfris is richting de Tourtijdrit in Rocamadour, wat kansen biedt voor de andere specialisten aan de start. Europees kampioen Stefan Küng is er één van.

Küng heeft zich deze Tour de France voornamelijk opgeofferd voor kopman David Gaudu, die momenteel vierde staat in het algemeen klassement. De Zwitser, van wie veel werd verwacht na zijn vijfde plek in de Ronde van Zwitserland, mocht één keer zelf voor een resultaat gaan: net als Ganna kwam hij tekort in de door Mads Pedersen gewonnen rit naar Saint-Étienne.

De hardrijder beaamde dat een opgelopen coronabesmetting tussen de Ronde van Zwitserland en de Tour ervoor zorgde dat hij nog niet zijn topniveau wist te bereiken. Desondanks probeert hij zich maximaal op te laden voor de tijdrit op de voorlaatste dag, daar een etappezege in de Tour al enige tijd bovenaan zijn verlanglijstje staan. Vorig jaar was hij er in de door Tadej Pogacar gewonnen tijdrit in Laval het dichtste bij, terwijl hij in de openingstijdrit van 2017 in Düsseldorf ook al eens dichtzat.

Küng gaat voor 'groot resultaat' in tijdrit Tour: 'Er zit veel vermoeidheid in het peloton'
Stefan Küng

Küng over tijdrit: 'Wordt een strijd tussen de sterkste mannen'

'Er zit veel vermoeidheid in het peloton', laat Küng optekenen op de website van zijn team Groupama-FDJ. 'Het is heel wat anders dan een tijdrit in een rittenkoers van een week. Het wordt simpelweg een strijd tussen de sterkste mannen', geeft hij aan.

'Het is een vlak parcours, met heuvels op het eind. Je moet in staat zijn om het grote verzet rond te krijgen en genoeg over te houden voor het laatste stuk in de tijdrit', doet hij zijn strategie uit de doeken. Ploegleider Philippe Maduit vult aan. 'Stefan gaat natuurlijk voor een 'groot resultaat', maar het wordt lastig aangezien er sterke mannen rondrijden. Hij zal hoe dan ook alles geven.'

Küng wordt overigens al de gehele Tour in verband gebracht met een vertrek bij zijn ploeg, ondanks een contract tot en met 2023. Hij zou belangstelling genieten van onder meer BORA-hansgrohe, UAE-Team Emirates, Trek-Segafredo en Team DSM, wiens sponsor DSM recent fuseerde met het Zwitserse bedrijf Firmenich.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws