Küng vierde in Giro-tijdrit: 'Wat kan ik zeggen? Het is de story of my life' Wielrennen
Wielrennen

Küng vierde in Giro-tijdrit: 'Wat kan ik zeggen? Het is de story of my life'

Küng vierde in Giro-tijdrit: 'Wat kan ik zeggen? Het is de story of my life'

Hoewel Stefan Küng wel wat tijdritten heeft gewonnen, grijpt hij vaak net naast de winst in belangrijke tijdritten. Het WK van 2022 als ultieme voorbeeld. Zondag strandde de Zwitser op de vierde plek in de tijdrit van de Giro d’Italia, op vier seconden van de winnaar... ‘Wat kan ik zeggen? Het is de story of my life’, zegt de tijdrijder tegen Eurosport.

Küng lijkt de wanhoop inmiddels nabij. ‘Ik zit er altijd net naast’, vervolgt de renner van Groupama-FDJ. ‘Het droogde wat op voor de klassementsfavorieten, dat hielp wat mee voor hen. Maar het is een buitensport, dus dat kan ik niet als excuus noemen.’

‘Het was niet genoeg, alweer. Heel frustrerend. Het is altijd zo close. Meer kan ik niet zeggen…’, klinkt Küng gedesillusioneerd. Naast de tweede plaats op het WK tijdrijden van vorig jaar, was hij ook de runner-up van het EK tijdrijden in 2022. Ook in twee tijdritten van de Tour de France (2017 en 2021) greep Küng naast de bloemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws