Küng wil voortborduren op sterk 2022: 'Misschien moet ik net wat meer risico's nemen' Wielrennen
Wielrennen

Küng wil voortborduren op sterk 2022: 'Misschien moet ik net wat meer risico's nemen'

Küng wil voortborduren op sterk 2022: 'Misschien moet ik net wat meer risico's nemen'

Stefan Küng start zijn nieuwe seizoen in de Ronde van Algarve. De Zwitser van Groupama-FDJ kende met flink wat podiumplaatsen een sterk 2022, maar wil in 2023 een extra stapje zetten. Op de ploegsite doet hij zijn plannen voor het aankomende seizoen uit de doeken.

'Ik heb een goede winter achter de rug', aldus Küng. 'Alles ging perfect en ik ben niet ziek geweest. In juni ben ik vader geworden, dus ik heb na mijn laatste wedstrijd eerst tijd met mijn gezin doorgebracht. Half november ben ik weer aan het trainen geslagen. Het is moeilijk te zeggen hoe het met de vorm staat, maar ik heb goed kunnen trainen. Het is altijd een kwestie van de juiste balans vinden tussen een sterke basis en een marge om te verbeteren. Als ik in topvorm in de Algarve verschijn, is het nog een lange weg naar Roubaix en bestaat de kans dat ik daar minder ben.'

Parijs-Roubaix. Küng haalt het al aan. De kasseien in Frankrijk moeten in april de kroon op zijn voorjaar zetten. 'Mijn hoofddoelen van de lente zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook wil ik later dit jaar het wereldkampioenschap tijdrijden winnen. Ik was heel tevreden over mijn klassieke campagne van afgelopen jaar. Om het laatste stapje te zetten moet ik serieus blijven werken en misschien net wat meer risico's nemen. Het niveau is erg hoog en soms moet je ook profiteren van de rivaliteit van anderen. Een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen en een derde plaats in Parijs-Roubaix betekent wel dat ik met de besten meedoe', aldus de strijdvaardige Zwitser.

Küng: 'Ik heb een goede band met Pinot'

Küng gaat ook verder in op zijn relatie met collega Thibaut Pinot. De Franse klimmer stopt na 2023 met wielrennen. 'Ik heb altijd een zeer goede band gehad met Thibaut. Hij vertelde ons zijn besluit al veel eerder. Ik was niet verrast, omdat 2023 al zijn veertiende seizoen in het profpeloton wordt. Sommigen zeggen dat hij pas 33 is en nog een aantal jaren mee zou moeten kunnen, maar ik heb hem nog nooit zó gemotiveerd gezien. Nu hij weet dat het zijn laatste seizoen is, wil hij de beste Thibaut laten zien. We weten allemaal wat voor geweldige renner hij is en het enige wat hij moet doen is genieten. Voor hem betekent dat vooraan rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws