Kuss, Roglic of Vingegaard: wie gaat vrijdag als eerste? 'Degene met de beste benen, of juist de minst goede' Wielrennen
Wielrennen

Kuss, Roglic of Vingegaard: wie gaat vrijdag als eerste? 'Degene met de beste benen, of juist de minst goede'

Kuss, Roglic of Vingegaard: wie gaat vrijdag als eerste? 'Degene met de beste benen, of juist de minst goede'

De twaalfde etappe in de Vuelta a España was een heuse wandeletappe, die uiteindelijk een kolfje naar de hand was van Juan Sebastián Molano. Dat betekende voor klassementsleider Sepp Kuss dat er geen vuiltje aan de lucht was en hij zich langzaam maar zeker kon voorbereiden op de rit van vrijdag, die in de richting van de legendarische Col du Tourmalet voert.

Tijdens de rit naar Zaragoza zagen we zowel Jonas Vingegaard als Primoz Roglic, de twee andere kopmannen van succesformatie Jumbo-Visma, zo nu en dan fungeren als waterdrager ten dienste van Kuss, die daar in het flash interview met een lach op terugkijkt. 'Dat is natuurlijk geweldig. Maar eerlijk gezegd: Jonas en Primoz hebben me al heel veel adviezen gegeven. Bovendien kan ik heel veel vertrouwen uit hen putten. Het is dus extra leuk om te zien dat zij in mij geloven. Maar het belangrijkste is dat we er altijd allemaal voor elkaar zijn.'

Bij de tussensprint wist Roglic zowaar zijn achterstand op Remco Evenepoel met vier seconden te verkleinen, daar hij achter sprintkanon Kaden Groves als tweede in de tussensprint eindigde. Volgens Kuss was het een goed idee dat zijn Sloveense ploegmakker zich in het tussensprint geweld mengde. 'Het is altijd nuttig om het te proberen. Vooral als je al voorin rijdt, kost het niet bijzonder veel energie. Het is goed dat hij er voor gegaan is, maar in de rit van morgen zullen er normaal gesproken veel grotere verschillen ontstaan', blikt hij vooruit op de monsteretappe.

Kuss wil nog niet al te veel kwijt over rit naar Tourmalet

De dienstdoende interviewer was in het kader van de tocht naar de Tourmalet wel benieuwd of Kuss al iets uit de doeken kon doen omtrent zijn plannen. 'Het is op dit moment moeilijk om te zeggen of ik ga aanvallen of verdedigen. We hebben nog altijd drie jongens om uit te spelen. Ik zal zien hoe ik me voel. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen', sluit hij lachend af.

Bij de Belgische media werd donderdag ook hard geprobeerd om tactische bespiegelingen uit Kuss te trekken. Wie gaat er vrijdag bijvoorbeeld als eerste aanvallen bij Jumbo-VIsma? 'Dat kan degene zijn met de beste benen, of juist degene met de minst goede benen, die niets te verliezen heeft. Dat gaan we zien. Voor mij is het 't beste om zo lang mogelijk te wachten, maar als iemand het gevoel heeft dat 'ie moet gaan, dat moet hij dat doen. Soms moet je koersen op instinct en kun je niet alles plannen. Die momenten maken vaak de race', zo zegt Kuss bij Sporza.

De Amerikaan is niet bang om het rood te verliezen, maar is inmiddels wel zo ver dat hij er vol voor wil gaan. 'Het is een grote kans en dat besef ik. Ik probeer mezelf niet te veel druk op te leggen, omdat ik nooit verwacht had in deze situatie te komen. Ik neem het dag voor dag en hoewel ik graag zou winnen, zal ik trots zijn op wat er ook uitrolt. Ik zou graag in dezelfde positie zitten na vrijdag, of Primoz en Jonas moeten iets dichterbij staan... We zijn blij als we winnen, wie dat dan ook mag zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws