Lampaert verliest Belgische titel: 'Hoe langer de tijdrit, hoe beter voor Remco' Wielrennen
Wielrennen

Lampaert verliest Belgische titel: 'Hoe langer de tijdrit, hoe beter voor Remco'

Lampaert verliest Belgische titel: 'Hoe langer de tijdrit, hoe beter voor Remco'

Ondanks een knallende start kon Yves Lampaert niet voorkomen dat hij zijn Belgische titel tijdrijden moest afstaan aan Remco Evenepoel. Hij finishte op 37 seconden van zijn ploeggenoot als tweede. Victor Campenaerts eindigde als derde op ruim anderhalve minuut.

Lampaert startte zijn tijdrit sterk en was aan het eerste tussenpunt drie seconden sneller dan Evenepoel. De laatste wist de zaken echter snel recht te trekken om in het tweede deel alsmaar verder weg te lopen. Lampaert had het wel zien aankomen. ‘Het is altijd mijn tactiek om stevig te starten, maar ik wist dat ik in de tweede ronde aan het verzwakken was’, vertelt hij na afloop aan Sporza.

Waar Lampaert meer van de korte tijdritten is, blinkt Evenepoel vooral uit in het rijden van een constant tempo. ‘Hoe langer de tijdrit, hoe beter Remco tot zijn recht komt. Winnen is leuker, maar ik ben blij dat de trui in de ploeg blijft. Ik kan hem alleen maar aanraden om ervan te genieten’, geeft Lampaert zijn ploeggenoot een advies.

De ophef over de acties van Lampaert in de Gouden Kilometer bracht de coureur alvast geen extra motivatie. ‘Niet echt. Ik heb het een plaats gegeven en ik heb mijn straf aanvaard. Maar topsport is niet voor doetjes’, deelt Lampaert aan het einde toch nog een sneer uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws