Landa en Bilbao beperken schade na valpartijen, Almeida verbloemt slechte dag Wielrennen
Wielrennen

Landa en Bilbao beperken schade na valpartijen, Almeida verbloemt slechte dag

Landa en Bilbao beperken schade na valpartijen, Almeida verbloemt slechte dag

Mikel Landa en João Almeida doorstonden de eerste échte krachtmeting tussen de klassementsrenners met vlag en wimpel. Beide renners eindigden bij de voorste groep van zes man. Landa maakte van de twee de meeste indruk, daar hij bergop kon aanvallen, waar Almeida zich moest beperken tot volgen.

Voor Bahrain Victorious was de prestatie van Landa uiteindelijk een meevaller, want de ploeg kreeg tijdens de etappe wat tegenslag te verduren. Vroeg in de etappe kwam namelijk Pello Bilbao ten val. Aan zijn kapotte shirt viel te zien dat hij een flinke klap had gemaakt. Wonderwel werd Bilbao nog knap twaalfde op een minuut van de eersten. Daardoor staat hij tiende in de algemene rangschikking.

Op de ploegsite vertelt Bilbao over de val, waaraan hij kneuzingen en schaafwonden overhield. ‘Vanwege een lekke band van Simon Yates moest ik uitwijken. Door die manoeuvre kwam zowel ik als Santiago Buitrago ten val. Later viel Mikel ook nog in de afdaling, dus we moesten wat problemen gedurende de dag oplossen. Ondanks alles moeten we blij zijn met het resultaat, dat Mikel finisht in de eerste groep. Ik wilde hem langer van steun zijn, maar ik kon nog weinig van waarde zijn en koos dus mijn eigen tempo. Gelukkig kunnen we alle verwondingen verzorgen tijdens de rustdag met de steun van de beste masseurs en osteopaten om zo honderd procent te herstellen’, besluit een positief ingestelde Bilbao.

Landa was na afloop wat korter van stof. ‘Ik zat vooraan met de besten van de dag, wat een goed signaal is. Alles is duidelijker; we zien welke renners sterk zijn. We hebben nog meer etappes te gaan, en we zullen zien van dag tot dag.’

Almeida: 'Ik heb me er doorheen geslagen'

In het kamp van UAE Team Emirates kon ook tevreden worden teruggekeken op de etappe. Hoewel kopman Almeida het vroeg op de klim erg lastig leek te hebben wist hij op zijn eigen tempo steeds weer terug te komen. Dat de Portugees niet over overschot beschikte, bleek wel uit zijn vijfde plek in de etappe, daar hij normaal in een sprintje tot de snellere klassementsmannen behoort.

Almeida spreekt op de ploegsite van een slechte dag, die hij zonder tijdsverlies (afgezien van de bonificaties) uitstekend heeft weten te verbloemen. ‘Ik voelde me de hele dag niet zo goed. Ik was erg aan het afzien, maar ik heb de situatie kunnen redden. Ik ben blij dat ik met de kopgroep kon finishen, ik zat op de limiet, maar ik keek om me heen en zag dat iedereen het ook moeilijk had. Uiteindelijk was het een mooie race vandaag en ik heb me er doorheen geslagen en er het beste van gemaakt.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws