Carapaz kijkt naar Hindley en Landa, INEOS rekent op aanval van z'n kopman boven 2.000 meter Wielrennen
Wielrennen

Carapaz kijkt naar Hindley en Landa, INEOS rekent op aanval van z'n kopman boven 2.000 meter

Carapaz kijkt naar Hindley en Landa, INEOS rekent op aanval van z'n kopman boven 2.000 meter

Richard Carapaz begint vrijdag aan de laatste drie belangrijke dagen van de Giro d'Italia. De Ecuadoriaan van INEOS Grenadiers staat na achttien etappes in het roze, maar weet ook dat hij nog twee sterke concurrenten over heeft. Daarin noemt hij Jai Hindley als 'belangrijkste rivaal', maar houdt hij ook rekening met een verre aanval van Mikel Landa.

De 28-jarige Carapaz kwam donderdag als 22e binnen, in een groep van ongeveer veertig renners. Daarin won Alberto Dainese de sprint van het peloton, maar dat was achter het viertal Dries De Bondt, Eduardo Affini, Magnus Cort en Davide Gabburo. De vier koplopers verrasten het peloton en uiteindelijk was het De Bondt die de ritwinst greep.

Een andere verrassende wending aan de etappe was het feit dat Hindley in de laatste kilometers ineens ver achter het peloton bungelde. De Australiër van BORA-hansgrohe kreeg echter te maken met een lekke band in de laatste drie kilometer, waardoor hij in dezelfde tijd werd gezet als de groep met favorieten. Daardoor staat Hindley nog altijd drie seconden achter Carapaz in het algemeen klassement.

Carapaz kijkt met honderd procent vertrouwen vooruit

Na afloop tekende VeloNews de reactie van Carapaz op. Hij gaf aan dat een lekke band van Hindley belangrijke details zijn die het verschil kunnen maken. 'Het was een zeer snelle dag vandaag. Deze dagen zien er rustig uit, maar uiteindelijk zijn ze echt snel. De laatste lokale ronde was ook erg lastig', zo laat hij weten over de etappe van donderdag.

Carapaz vervolgt zijn verhaal en vertelt dat hij honderd procent vertrouwen heeft in de komende dagen. 'We hebben drie zeer belangrijke dagen voor de boeg. Het zullen moeilijke dagen zijn en elke dag telt. Mijn belangrijkste rivaal is Hindley. Hij is heel dichtbij op slechts drie seconden. Er zijn veel verschillende scenario's mogelijk. We zitten allebei op hetzelfde niveau en we moeten rekening houden met Landa, die ook van ver aanvalt.'

INEOS rekent op Carapaz boven 2.000 meter

Toch hoeft Carapaz niet alleen te verdedigen, zeggen ze bij INEOS Grenadiers. De klimmer is geboren op bijna 3.000 meter en traint in Ecuador soms zelfs boven de 4.000 meter. In de twintigste etappe bereiken we het dak van de Giro, boven de 2.000 meter. INEOS-ploegmaat Richie Porte is ervan overtuigd dat Carapaz daar zelf iets kan doen om z'n voorsprong uit te breiden. 'Etappe 19 wordt heel zwaar, maar ik weet niet of het genoeg is om daar grote verschillen te maken. Zaterdag gaan we op hoogte en dat is Richards speeltuin', zo schrijft hij in een column bij Velonews.

Volgens Porte zou een extra buffer wel fijn zijn in het klassement, met de tijdrit die nog volgt op zondag in etappe 21. 'Landa is tactisch sterk, hij weet hoe hij je pijn kan doen. Hindley ziet er sterk uit, het zou fijn zijn als we een extra buffer kunnen creëren. Het is allemaal lastig te voorspellen, het worden interessante laatste dagen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws