Landa opvallend ambitieus: 'Ik droom er al jaren van om de Giro te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Landa opvallend ambitieus: 'Ik droom er al jaren van om de Giro te winnen'

Landa opvallend ambitieus: 'Ik droom er al jaren van om de Giro te winnen'

Mikel Landa is vooralsnog bezig aan een goede Giro d'Italia. De Spanjaard kwam zaterdag tijdens de negende rit dan wel even in aanraking met het asfalt, hij maakte wel een sterke indruk op de Blockhaus. 'Ik droom er al jaren van om de Giro te winnen', zo vertelt de renner van Bahrain Victorious aan Esciclismo.

Landa werd zaterdag vierde nadat hij een aantal keer in de aanval trok, en staat momenteel op een zevende plaats in het algemeen klassement. Leider Juan Pedro López zal normaal gezien zijn roze trui niet kunnen vasthouden tot in Verona, en dus bedraagt de achterstand van de renner van Bahrein-Victorious slechts zeventien seconde op de best geplaatste concurrent, João Almeida. Wordt dit dan het jaar van Landa? 'Ik droom al jaren van het winnen van de roze trui. Elk jaar waren er wel sterkere concurrenten of kwam ik iets tegen. Dit jaar kan het jaar zijn dat ik eindelijk mijn doel bereik. Momenteel loopt alles goed', zo vertelt de vierde uit de Tour de France van 2020.

Het parcours is Landa alvast gunstig gezind. 'Er zijn nog maar weinig tijdritkilometers (17, red.) en in de bergen ben ik bij de besten. Gisteren heb ik kunnen zien waar ik sta. Ik moet het niveau dat ik gisteren haalde op de Blockhaus kunnen behouden. Maar in de Giro moet je geduld hebben.' Van de val eerder in de etappe had de Spanjaard niet al te veel last. 'Ik heb een beetje pijn, maar gelukkig niets ernstig.' Tot slot overschouwt Landa zijn grootste concurrenten. 'Carapaz (Richard, red.) is duidelijk één van de favorieten, maar hij is niet de enige. Ook Bardet (Romain, red.) was gisteren goed, en dat is toch iemand die al eens op het podium van de Tour de France stond. Ook Almeida is altijd constant en is een gevaarlijke concurrent, net zoals Jai Hindley.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws