Ploegleider Engels op rustdag: 'Dumoulin verbetert, Foss moeten we even resetten' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Engels op rustdag: 'Dumoulin verbetert, Foss moeten we even resetten'

Ploegleider Engels op rustdag: 'Dumoulin verbetert, Foss moeten we even resetten'

Het is vooralsnog een wisselvallige Giro d'Italia voor Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg zag in de etappe naar de Etna zowel Tobias Foss als Tom Dumoulin door het ijs zakken, maar kende met de ritzege van Koen Bouwman een mooie opsteker. Ploegleider Addy Engels maakt bij Nu.nl een balans op van de prestaties van zijn renners, en blikt al eens vooruit.

Dat Dumoulin er in de vierde etappe doorheen zakte, kwam toch als een verrassing, zo vertelt Engels. 'In de tijdrit in Boedapest had Tom (Dumoulin, red.) al niet het gevoel dat het top ging. Maar dat het op de Etna al misging, hadden we niet verwacht.' De winnaar van de Giro van 2017 werd 53e en verloor meer dan zes minuten op de groep der favorieten. Ook Foss kende een moeilijke dag en verloor die dag meer dan twee minuten. De Noor staat momenteel zelfs al op meer dan 24 minuten achterstand in het klassement. 'Het klassement is redelijk om zeep, ja', zo vat Engels de situatie samen. 'Dat valt tegen, maar in de rit die Koen (Bouwman, red.) won, bleek wel dat Tom (Dumoulin, red.) nog steeds een goed niveau haalt.'

Desondanks kon Dumoulin ook op de Blockhaus zaterdag de favorieten niet volgen. 'Op zich is het nu beter dat hij wat meer tijd verliest om ruimte te krijgen. Maar als hij met de besten mee had gekund, zou dat voor zijn hoofd wel goed zijn geweest.' De conditie van de Nederlander gaat wel in stijgende lijn. 'Hij verbetert ook. Foss, moeten we eerst even resetten. En Oomen (Sam, red.) draait niet honderd procent soepel, maar is ook op Blockhaus blijven knokken. Hij is nu in principe onze beste man bergop', zo overloopt Engels de situatie van zijn drie kopmannen. Oomen staat momenteel twintigste in het algemeen klassement, op meer dan zeven minuten van roze trui Juan Pedro López.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws