Laureaat McNulty spreekt van 'pure waanzin', Van Gils verrassend blij met tweede plaats in GP Indurain Wielrennen
Wielrennen

Laureaat McNulty spreekt van 'pure waanzin', Van Gils verrassend blij met tweede plaats in GP Indurain

Laureaat McNulty spreekt van 'pure waanzin', Van Gils verrassend blij met tweede plaats in GP Indurain

Brandon McNulty stak zaterdagmiddag de lont in het kruitvat in de Gran Premio Miguel Indurain. De Amerikaan van UAE Team Emirates demarreerde in de laatste tien kilometer, werd gepakt door Maxim Van Gils, maar weigerde zich over te geven in de laatste kilometer. Zijn zichtbaar zenuwachtige vluchtmakker bezweek vervolgens in de sprint en zo wist McNulty in extremis de bloemen te grijpen.

'Ik ging op de laatste, lange klim met een versnelling. Ik had toen een gat en moest alleen de kleine steile klim nog op.' Vervolgens kwam Van Gils erop en erover. 'Maar ik bleef kalm en zette in op de afdaling. Daar kon ik nog terugkomen. Vervolgens won ik gelukkig nog de sprint.' Een op papier sterke prestatie van McNulty, aangezien velen vast Van Gils sterker hadden geacht in de sprint.

McNulty zoekt snel naar woorden: 'Dit was waanzin'

'Dit was echt waanzin. Een erg goede dag', sprak een zichtbaar naar woorden zoekende McNulty over zijn finale in Spanje. Op de vraag of dit bij zijn seizoen tot dusver past, kon de UAE-renner alleen maar bevestigend reageren. Winnen van een op papier snellere vluchtmakker, hij deed het toch maar even. 'Het is een heel goed jaar voor me. Ik kijk uit naar meer, want dit is echt top. We starten maandag aan Itzulia, een nieuw groot doel voor ons. Daar kan ik nu in kalmte en met zelfvertrouwen naartoe werken', sloot hij het flash interview af. In het Baskenland zal McNulty starten aan de zijde van kopman Juan Ayuso.

Van Gils verraste zichzelf: 'Voelde me eerst helemaal niet goed'

Nummer twee Van Gils liet van zich horen via de kanalen van Lotto-Dstny en toonde zich verrassend genoeg zeer blij met de tweede plaats. 'Ik dacht dat ik me niet super voelde vandaag, dus ik heb eigenlijk eerst tegen de ploeg gezegd dat ze voor Sylvain Moniquet moesten gaan, maar mijn goede gevoel kwam terug. Jammer dat ik in de finale uitgleed om aan mijn sprint te beginnen, omdat ik denk dat we voor de sprint echt op hetzelfde niveau zaten. Nadat ik vanwege een valpartij in Catalonië was gestopt, ben ik blij met deze tweede plaats.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws