Lefevere analyseert Milaan-Sanremo: 'Daar had ik Jakobsen voor gewaarschuwd' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere analyseert Milaan-Sanremo: 'Daar had ik Jakobsen voor gewaarschuwd'

Lefevere analyseert Milaan-Sanremo: 'Daar had ik Jakobsen voor gewaarschuwd'

Het was niet de dag van Quick Step-Alpha Vinyl in Milaan-Sanremo zaterdag. De Belgische ploeg zit qua absenties in de hoek waar de klappen vallen, en ook de noodoplossing Fabio Jakobsen pakte niet uit als gehoopt.

Patrick Lefevere zag Florian Sénéchal (veertiende) als eerste over de streep komen op de Via Roma. 'Het was geen succes. Florian heeft het geprobeerd, maar werd gehinderd door die val van Giacomo Nizzolo in de afdaling van de Poggio. Maar goed, meer dan top tien had er ook niet ingezeten volgens mij', aldus Lefevere voor de camera van VTM Nieuws.

Lefevere: 'Jakobsen weet nu wat het is'

Ook Fabio Jakobsen kon zijn stempel niet drukken, al was dat niet direct een verrassing voor Lefevere. 'Het werd een heel snelle koers, zoals ik had zien aankomen. Met twee ploegen (UAE-Team Emirates en Jumbo-Visma) die de sprinters willen elimineren, daar had ik Fabio voor gewaarschuwd. Hij heeft zijn kans gekregen en weet nu wat het is. We trekken onze lessen naar de toekomst toe.'

Jakobsen is tot dusver wel de grote slokop van Quick Step-Alpha Vinyl, dat in totaal op dertien zeges staat. 'Dat is heel veel, we moeten enkel UAE voor ons dulden. Daar zaten ook een paar mooie zegs bij, maar het geheugen van de mensen is zeer kort. Binnen 48 uur is alles vergeten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws