Lefevere heeft twijfels bij Tourdeelname Evenepoel: 'Als het aan mij ligt, eerst de Giro' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere heeft twijfels bij Tourdeelname Evenepoel: 'Als het aan mij ligt, eerst de Giro'

Lefevere heeft twijfels bij Tourdeelname Evenepoel: 'Als het aan mij ligt, eerst de Giro'

Na de imposante Vuelta-zege van Remco Evenepoel kijken wielerfans alweer uit naar het nieuwe wielerseizoen. Er wordt gehoopt op een Tourdeelname van de Belg, om het daar op te nemen tegen Jonas Vingegaard en Tadej Pogaçar. Quick-Step-baas Patrick Lefevere ziet zijn pupil het liever nog wat rustiger aan doen.

Hoewel het algemeen bekend is dat Lefevere een van de grootste supporters van Evenepoel is, had zelfs hij niet durven dromen van een eindoverwinning in Madrid. 'We hadden het in de pers over een plek in de top tien, maar intern spraken we al over een top vijf of een podium. Maar een overwinning is echt iets anders. Het ging allemaal veel soepeler dan gedacht', aldus Lefevere tegenover Velonews. 'Tijdens een grote ronde moet alles top zijn. Zijn tijdrit was geweldig, en hij reed iedereen bergop uit zijn wiel zonder echt aan te vallen. Hij was mentaal ook heel sterk.'

Er wordt al hardop gespeculeerd over een Tourdeelname voor Evenepoel in het volgende wielerjaar. Na het winnen van de Vuelta moet hij volgens velen nog een stap hogerop en het gevecht aangaan met Tourwinnaar Vingegaard en Pogaçar. Lefevere ziet het liever anders. 'Ik zag Pogaçar weer op een grootse manier winnen in Montréal, dus hij is in goeden doen. Iedereen weet dat Remco een supertalent is, en als de tijd rijp is zullen we het proberen op te nemen tegen Pogaçar en Vingegaard. Maar als het aan mij ligt doen we het één voor één, en gaat Remco eerst naar de Giro.'

Giro lijkt kolfje naar de hand van Evenepoel

Het parcours van de Ronde van Italië wordt in november bekend gemaakt, maar er gaan al geruchten over een mogelijk uitgelekt parcours. Zo zouden er liefst drie individuele tijdritten zijn opgenomen in de Giro, met zeventig tijdritkilometers in totaal. De Giro-organisatie lijkt hiermee Evenepoel te willen lokken naar de start in mei. Of dit charmeoffensief ook resultaat zal boeken moet nog blijken: van Evenepoel is bekend dat hij graag de grootste uitdaging aangaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws