Patrick Lefevere na Vuelta-overwinning Evenepoel: 'Zitten twee jaar voor op schema' Wielrennen
Wielrennen

Patrick Lefevere na Vuelta-overwinning Evenepoel: 'Zitten twee jaar voor op schema'

Patrick Lefevere na Vuelta-overwinning Evenepoel: 'Zitten twee jaar voor op schema'

Patrick Lefevere heeft tegenover Sporza gereageerd op de Vuelta-overwinning van Remco Evenepoel. 'Een formidabele prestatie', aldus de ploegbaas van Quick-Step Alpha Vinyl.

'Het is ongelooflijk. Ik denk dat we twee jaar voor zitten op schema. Zeker na zijn val in Lombardije. Ik vind dat de gevolgen daarvan onderschat zijn geweest', aldus de ploegbaas, die zelf ooit Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam wist te schrijven.

'Na drie vier maanden zat hij al weer op de fiets. Hij deed de Giro, maar uiteindelijk is de impact veel groter geweest dan gedacht. Zes tot twaalf maanden achterstand heeft hij vervolgens gehad. Maar die is hij nu met rasse schreden aan het inhalen', looft Lefevere zijn landgenoot.

Lefevere wil Evenepoels overwinning niet rangschikken

Lefevere vindt de Vuelta-overwinning van Evenepoel een beloning voor alles wat er voorafgaand aan de Vuelta gebeurd is. Het is een beloning van maanden hard werken, veelal in eenzaamheid. Maar de beloning is er', vervolgt hij.

'We gaan hier eerst eens van genieten', stelt Lefevere, die in 1978 ook een etappe in de Ronde van Spanje aan zijn palmares wist toe te voegen. Hij wil deze overwinning van Evenepoel echter niet rangschikken tussen alle andere overwinningen die ooit behaald zijn door Belgische wielrenners. 'Dat ga ik niet zeggen', luidt het. 'Maar het is iets grootst', voegt hij er dan nog aan toe.

Lefevere wil nog niet te ver in de toekomst kijken wanneer gevraagd wordt naar een eventuele Tourzege van Evenepoel. 'Laten we ons vooral niet vergalopperen', sluit hij het interview na etappe 20, gewonnen door bergkoning Carapaz, af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws