Vollering ziet Van Vleuten afzwaaien: 'Jammer, zou leuk zijn als ze nog wat voor mij kon betekenen' Wielrennen
Wielrennen

Vollering ziet Van Vleuten afzwaaien: 'Jammer, zou leuk zijn als ze nog wat voor mij kon betekenen'

Vollering ziet Van Vleuten afzwaaien: 'Jammer, zou leuk zijn als ze nog wat voor mij kon betekenen'

Demi Vollering mag Annemiek van Vleuten en Marianne Vos op het WK in Australië gaan bijstaan in de jacht op de regenboogtrui. Het kopmanschap is dus nog niet voor haar weggelegd, wat ze toch wel een beetje jammer vindt: 'Ik hoop dat mijn kansen nog komen'.

Zondag sloot Vollering de Ceratizit Challenge by La Vuelta nog af met een derde plek in het algemeen klassement, maar het volgende grote doel dient zich alweer aan: het wereldkampioenschap. 'Ik denk dat het een heel mooi en pittig WK gaat worden', blikt de Nederlandse vooruit voor de camera van de NOS. 'Maar goed, we hebben Annemiek en Marianne (Van Vleuten en Vos, red.) natuurlijk ook. Dat zijn supersterke vrouwen, dus ja...'

Nederland vertrekt dus met kopvrouwen Annemiek van Vleuten en Marianne Vos naar Australië, wat betekent dat Vollering opnieuw mag gaan knechten. 'Ik denk dat ik nog moet wachten', vertelt ze lachend. 'Wachten duurt soms lang, maar ik ben nog jong. Ik hoop dat mijn kansen nog komen, we wachten maar af', tast de 25-jarige renster in het duister.

Vollering betreurt aangekondigd pensioen Van Vleuten

Vollering heeft zich bij de rolverdeling neergelegd, zo antwoordt ze desgevraagd. 'Je kan er niet heel veel anders aan doen. Ik denk dat je dat respect moet verdienen. Dat zal met de jaren komen, hoop ik.' De renster van Team SD Worx lag overigens een maand uit de roulatie nadat ze hard ten val kwam in de Tour of Scandinavia.

Wel stipt de winnares van de Brabantse Pijl nog aan dat Van Vleuten na volgend seizoen gaat stoppen. 'Dat is jammer. Het zou leuk zijn als ze ooit ook nog wat voor mij kon betekenen. Ik was er zelf bij toen zij in Yorkshire wereldkampioen werd (2019. red.). Dat was supermooi natuurlijk, maar zo langzamerhand gaan al die meiden stoppen. Dan hoop je dat ze toch ook eens gaan zeggen: nu is het misschien een keer voor Demi. Maar goed, we gaan het meemaken', sluit ze af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news