Lefevere legt aanpak Tourselectie op tafel: 'Voor volgwagenpositie moeten we tussen de mensen blijven' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere legt aanpak Tourselectie op tafel: 'Voor volgwagenpositie moeten we tussen de mensen blijven'

Lefevere legt aanpak Tourselectie op tafel: 'Voor volgwagenpositie moeten we tussen de mensen blijven'

Patrick Lefevere heeft in zijn column in Het Nieuwsblad een inkijkje gegeven over hoe het achttal van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl op papier komt. De patron van de Belgische ploeg geeft daarbij zekerheid - voor zover dat kan - aan Fabio Jakobsen.

Lefevere geeft aan dat de maandag na de Ronde van Zwitserland 'D-day' is voor hem en zijn ploeg. 'Dan hebben we een vergadering met alle ploegleiders. Na Zwitserland gaan we van elf naar de definitieve acht namen. Meestal komen we tamelijk unaniem tot onze acht namen. Het is ook geen rocket science, natuurlijk', concludeert de Belg.

In zijn column noemt hij enkele van zijn mannen met naam en toenaam. 'Als Julian Alaphilippe fit raakt, gaat hij mee. Daar gaan we niet geheimzinnig over doen. Dat we in de Tour gaan sprinten met Fabio Jakobsen is ook geen geheim. Al blijf ik tot vervelens toe met twee woorden spreken. Vorig jaar was Sam Bennett zogezegd ook een zekerheid, maar uiteindelijk ging Cavendish naar de Tour.'

Lefevere en Quick Step willen klassement niet laten varen

'Ook rond de kopmannen kan je al veel plaatsen invullen. Als je gaat met een sprinter, heb je natuurlijk ook een lead-out nodig. Tot nader order is Michael Mørkøv de beste ter wereld in die rol', stelt Lefevere. 'Yves Lampaert en/of Florian Sénéchal hebben hun plaats in de trein. En omdat je als sprintersploeg de koers moet controleren, heb je ook een profiel zoals Tim Declercq of Josef Cerny nodig. Jammer genoeg is die laatste opnieuw ziek geworden in de Dauphiné.'

Het klassement mag dan geen doel zijn voor Quick Step-Alpha Vinyl, Lefevere heeft een plausibele tactiek om dat ook niet zomaar te laten varen. 'We willen wel tijdrijders in de ploeg. Als je de tijdrit opgeeft, geef je ook het klassement op en rijd je in de volgwagen op positie twintig achter het peloton. Dat wil je niet meemaken als op woensdag de kasseienrit naar Arenberg gepland staat. Omwille van de volgwagenpositie moeten we daar wel tussen de mensen blijven staan', geeft de ploegbaas aan, die daarbij naar de twaalfde plek van Mattia Cattaneo van vorig jaar wijst.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws