Lefevere 'trekt zich niets aan' van veldritrumoer: 'Van Kasteren is een Hollander met een grote bek' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere 'trekt zich niets aan' van veldritrumoer: 'Van Kasteren is een Hollander met een grote bek'

Lefevere 'trekt zich niets aan' van veldritrumoer: 'Van Kasteren is een Hollander met een grote bek'

De bommetjes zijn wel ontploft in de veldritwereld. Jan Tormans en Patrick Lefevere leken een deal te hebben voor vier topcrossers, maar plots draaide de zaak 180 graden en trokken onder meer Joran Wyseure en Emiel Verstrynge plots naar Alpecin-Fenix, zoals het er nu naar uitziet. Lefevere is not amused, maar blijft strijden. Manager Hans van Kasteren is de boosdoener.

Lefevere gaat in gesprek met HLN uitgebreid in op de ontstane situatie. 'Weinig mensen weten het, maar veldrijden was ooit mijn corebusiness. Daarna is het veldrijden geprofessionaliseerd, door mensen als Hans van Kasteren. Zdenek Stybar heeft nog gecrost in mijn ploeg. Maar ik was er lang uit. Tot Tormans kwam.' Tormans, die nu bij Intermarché-Wanty-Gobert zit, wilde zijn renners en sponsorgeld bij Lefevere onderbrengen en die hapte toe.

Van Kasteren, manager van de vier crossers die onderdeel zouden zijn van de deal, mengde zich ook in het spel. 'Hij zei: ‘Of je tekent alle vier de renners, of het is helemaal niets. Ik had daar niets op tegen. Maar ik heb Van Kasteren gezegd dat ik met niemand een contract teken voor ik de persoon heb gezien en gesproken.'

Lefevere: 'Ik dacht: Waar ben ik hier in terecht gekomen?'

Ook Alpecin-Fenix, oftewel de broers Roodhooft, roerden zich volgens Lefevere. 'Ik hoorde dat een van de broers Roodhooft naar Jan Tormans heeft gebeld. Hij zei: ‘Als je die vier renners naar West-Vlaanderen brengt, krijg je met mij te doen’. Toen dacht ik: Waar ben ik hier in terecht gekomen? Ik wenste al geen deel meer uit te maken van dit verhaal.' Desondanks gaat het veldritproject eind 2022 'gewoon' door.

Lefevere schrikt naar eigen zeggen niet van de manier van zakendoen van Van Kasteren, hoewel het wel een opdoffer is voor zijn plannen. 'Ik ga er niet wakker van liggen, Van Kasteren is een Hollander met een grote bek. We zullen zien. Misschien ben ik er over vier jaar niet meer. Maar misschien is over vier jaar van zijn plannen ook niets meer over', sluit Lefevere af in HLN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws