Jan Tormans baalt van vertrek Wyseure en Verstrynge: 'Hij heeft mijn ploeg ontwricht' Veldrijden
Veldrijden

Jan Tormans baalt van vertrek Wyseure en Verstrynge: 'Hij heeft mijn ploeg ontwricht'

Jan Tormans baalt van vertrek Wyseure en Verstrynge: 'Hij heeft mijn ploeg ontwricht'

Dinsdag kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten dat een aantal renners van het Tormans CX Team niet meetrekken naar het veldritproject van Partick Lefevere. Alpecin-Fenix lijkt namelijk de slag om beloftenrijders Joran Wyseure en Emiel Verstrynge te hebben gewonnen, terwijl ook Quinten Hermans en Corné van Kessel later naar het team van de gebroeders Roodhooft lijken te vertrekken. Allemaal de 'schuld' van zaakwaarnemer Hans van Kasteren, zo laat Jan Tormans weten.

Tormans is de sponsor van het Tormans CX Team en hoopte een groot deel van zijn ploeg mee te nemen naar de veldritplannen van Lefevere. Hij neemt het Van Kasteren kwalijk dat hij zo resoluut handelt. 'Van Kasteren doet zich voor als makelaar, terwijl hij niet eens over de juiste licentie beschikt. Eigenlijk ruikt dit een beetje naar mensenhandel. Zijn houding is beneden alle peil. Wat hij doet, begint op voetbalpraktijken te lijken. Hij heeft heel mijn ploeg ontwricht', zo laat Tormans vanuit zijn vakantieadres weten tegenover Het Laatste Nieuws.

Tormans laat weten dat hij het jammer vindt dat zijn renners vertrekken, maar neemt ze niks kwalijk. 'Ik verwijt die jongens niets. Dit is allemaal de fout van Hans van Kasteren. Dit is zeer slecht nieuws en het doet mij veel pijn. Blijkbaar kan Hans van Kasteren niet verdragen dat ik zonder zijn steun een mooi project uit de grond heb gestampt. In zijn frustratie sleurt hij ook Emiel en Joran mee in de val. Met mijn volgende project wilde ik hen nog een extra stap laten zetten, maar daar steekt Van Kasteren nu een stokje voor.'

Tormans niet boos op Alpecin-Fenix: 'Had al een akkoord met Patrick'

De 21-jarige Wyseure maakte vorig weekend indruk op het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville. Daar wist de Belg na een lange solo als eerste over de meet te komen in de beloftenwedstrijd. De Belgen troefden daarmee de Nederlanders af, die eveneens als grote kanshebbers voor goud aan de start stonden. Het Belgische feestje werd compleet gemaakt door Verstrynge, die achter Wyseure als tweede eindigde, voor landgenoot Thibau Nys. Met het inlijven van Wyseure en Verstrynge lijkt Alpecin-Fenix een mooie slag te slaan richting de toekomst.

Tormans is echter niet verbaasd dat Alpecin-Fenix zijn renners heeft binnengehaald en is dan ook niet boos op de gebroeders Roodhooft. 'Vorige week belden de Roodhoofts mij nog met de vraag of ik niet bij hen wou intekenen als sponsor, maar ik had toen al een akkoord bereikt met Patrick en ik ben een man van mijn woord.' Na Wyseure en Verstrynge lijken Hermans en Van Kessel vanaf 1 januari 2023 deel uit te maken van het team van Mathieu van der Poel. 'Ik weet het nog niet, maar de kans dat ook zij naar Alpecin-Fenix trekken, durf ik niet uit te sluiten', zo stelt Tormans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws