Lidl-Trek weegt opties: 'Het is natuurlijk best moeilijk om die code van Visma | Lease a Bike te kraken' Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek weegt opties: 'Het is natuurlijk best moeilijk om die code van Visma | Lease a Bike te kraken'

Lidl-Trek weegt opties: 'Het is natuurlijk best moeilijk om die code van Visma | Lease a Bike te kraken'

Lidl-Trek werd voorafgaand aan dit seizoen gezien als dé mogelijke potentiële uitdager van Visma | Lease a Bike in het voorjaar. De Duits/Amerikaanse ploeg moest het in het Openingsweekend nog zonder kopman Mads Pedersen doen, die toch wel nodig blijkt om de Visma-code te kunnen kraken. Ploegleider Gregory Rast en helper Daan Hoole geven tekst en uitleg tegenover In de Leiderstrui.

Jasper Stuyven en Jonathan Milan waren in principe de mannen die namens de ploeg het mooie weer moesten maken in de eerste klassiekers van het seizoen, maar uiteindelijk was het Toms Skujins die het beste voor de dag kwam. Milan werd ziek en moest Kuurne zelfs skippen nadat hij zaterdag al eerder loste, terwijl Stuyven ondanks twee top tien-noteringen nog niet in topvorm bleek.

Hoole, die zondag naar eigen zeggen door een stomme val de koers moest verlaten in Kuurne, zag de Omloop zaterdag voor de TV. Ook hij was onder de indruk van Skujins. 'Het was wel indrukwekkend en ik moet eerlijk zeggen: ik was ook wel een klein beetje verbaasd. Toms is natuurlijk een supergoede renner, die ook al top tien reed op het WK. Maar dat hij Wout van Aert en die mannen kon lossen, dat was wel super. Ik dacht: hoe veel mensen hebben in hun leven Wout van Aert kunnen lossen op de Berendries? Dat zijn er niet veel. Als hij dat dan kan, dan is dat wel speciaal', aldus de Nederlander, die daarmee meer verbaasd was dan sportief directeur Rast.

'Toms deed een heel goede wedstrijd. Hij kon conservatief rijden, omdat Visma | Lease a Bike met veel renners vooraan zat', stelde de Zwitser. 'We zagen op de Valkenberg en Molenberg dat hij heel sterk was, dus we zeiden hem om conservatief te rijden en mee te gaan als hij nog wat over had. Ik was niet verrast door zijn prestatie, want hij focuste zich volledig op dit Openingsweekend.'

Hoole zag in Frankrijk al wel enkele voortekenen bij de Let. 'Ik deed Besseges al met hem, maar daar was ik ziek geworden. Daar reed hij al heel sterk en vervolgens is hij in Andorra op hoogte gaan trainen, dus dat is goed gegaan. We zeiden wel met een paar ploegmaten- en leiders tegen elkaar: zo, wat doet die? Het was heel mooi', gaf hij aan hoe er in het rennershotel naar Skujins gekeken werd.

toms skujins

Lidl-Trek beaamt dat er nog wel gat is met Visma | Lease a Bike

Uiteindelijk was Stuyven dus in beide koersen de man die het beste binnenkwam, waarbij Rast toch wel licht tevreden was. 'Jasper maakte zaterdag een fout door de grote schifting te missen, maar hij zat wel mee toen het erom draaide. Op de Bosberg had hij een minder momentje, maar we hebben veel vertrouwen opgedaan de andere wedstrijden. Voor zowel Toms als Jasper geldt het dat we hen nodig gaan hebben, ook als Mads Pedersen erbij komt. Met nog wat andere mannen hebben we een sterke ploeg.'

Hoole is de eerste om dat te beamen, al wil hij nog niet direct stellen dat ze daarmee op kunnen boksen tegen het geelzwarte superblok. 'Er zit nog wel een verschil tussen ons en Visma | Lease a Bike, maar uiteindelijk deden we het heel goed door zaterdag met vier man mee te zijn in die groep. Zij hadden uiteindelijk dan wel zes man mee in de uiteindelijke groep en wij twee of drie, dus dat is nog wel een verschil. Met Mads en nog wat andere mannen erbij hebben we wel een heel sterke groep. Maar het is best wel moeilijk om die code te kraken, omdat ze natuurlijk zoveel opties hebben. Daar hebben we echter zeker over gesproken en in de breedte zijn we ook goed versterkt, dus hopelijk lukt het ons dit jaar eens.'

Voor de sterke Nederlander ligt een taak als superhelper in het verschiet, ook als Pedersen dadelijk aansluit vanaf Parijs-Nice. 'Mijn rol blijft hetzelfde, maar we zijn nu wel met meer mannen. We hebben nu ook de keuze moeten maken om renners te wisselen, dus het is wel vechten voor je plekje. Maar dat is alleen maar goed. Ik sta er nu wel op voor Vlaanderen en Roubaix, in dienende rol. In koersen als Nokere en Bredene kan ik voor eigen kans gaan.'

Pedersen, Pedersen... ook Rast verwacht veel van de Deen, zo stelde hij zaterdag tegenover deze site. Maar wat denkt Hoole precies van zijn kopman, die hij al even meemaakte in de Ster van Besseges. 'Daar ging het eigenlijk supergoed, ook met de ploeg, dus dat was louter positief. Als je ziet wat Mads al heeft gepresteerd dit seizoen... nu heeft hij nog een trainingskamp gehad op Mallorca, dus ik denk dat hij alleen nog maar kan verbeteren. Om mannen als Mathieu van der Poel en Wout te kloppen, moet dat natuurlijk ook wel. Ik denk zeker dat hij op dezelfde plaats kan staan als hen', besluit de Nederlander vol vertrouwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws