Lidl-Trek ziet na Hart ook cruciale Kirsch wegvallen voor Tour: geen Mollema, wel Stuyven en Ciccone Wielrennen
Wielrennen

Lidl-Trek ziet na Hart ook cruciale Kirsch wegvallen voor Tour: geen Mollema, wel Stuyven en Ciccone

Lidl-Trek ziet na Hart ook cruciale Kirsch wegvallen voor Tour: geen Mollema, wel Stuyven en Ciccone

Lidl-Trek heeft de ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. De Duits-Amerikaanse formatie moest enkele wisselingen doorvoeren na de massale val in het Critérium du Dauphiné, maar heeft uiteindelijk het achttal rond weten te krijgen voor de Ronde van Frankrijk. Bauke Mollema en Sam Oomen zijn niet geselecteerd.

'Ondanks dat we vanwege ziekte en blessures enkele wijzigingen in onze initiële opstelling hebben moeten aanbrengen, heb ik ongelooflijk veel vertrouwen in de kracht van ons Tour de France-team', aldus sportief directeur Steven de Jongh in een persbericht dat de ploeg maandag naar buiten bracht.

'We kunnen door het wegvallen van Tao Geoghegan Hart (die een rib brak en ziek werd na het Critérium du Dauphiné, red.) helaas niet meer meedoen voor het klassement, dus hebben we Mads Pedersen extra ondersteuning gegeven om voor etappes te gaan. Daarbij hebben ook een team samengesteld dat over een schat aan ervaring en een groot talent beschikt.'

Daartoe rekent De Jongh onder meer veelzijdige types als Julien Bernard, Carlos Verona, Toms Skujins, Ryan Gibbons en de ingevlogen Jasper Stuyven, die na de Giro ook de Tour moet gaan doen. 'Hij vervangt Alex Kirsch, die geblesseerd is. We weten dat Jasper een waardevolle toevoeging is voor de ploeg', aldus de Nederlander, die met Kirsch wel dé lead-out van Pedersen weg zag vallen voor de Ronde van Frankrijk.

En hoe is het dan met Giulio Ciccone, die ook ziek werd na de Dauphiné? 'Hij was goed bezig en reed indrukwekkend in het Critérium du Dauphiné, aldus De Jongh. Op het Italiaans kampioenschap toonde de klimmer ook al zijn vorm, door in de top tien te eindigen. Vorig seizoen won Ciccone de bolletjestrui in de Tour de France.

Selectie Lidl-Trek Tour de France 2024

Julien Bernard
Mads Pedersen
Giulio Ciccone
Tim Declercq
Jasper Stuyven

Toms Skujins
Carlos Verona
Ryan Gibbons

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws