López richt zich na ontslag bij Astana tot de media: 'Er zijn geen nieuwe feiten boven tafel gekomen' Wielrennen
Wielrennen

López richt zich na ontslag bij Astana tot de media: 'Er zijn geen nieuwe feiten boven tafel gekomen'

López richt zich na ontslag bij Astana tot de media: 'Er zijn geen nieuwe feiten boven tafel gekomen'

Miguel Ángel López heeft zich na zijn ontslag bij Astana Qazaqstan Team tot de media gericht: de Colombiaanse klimmer ontkent alle aantijgingen die zijn ploeg tegen hem doet en geeft mee dat hij nog voor zijn rechten gaat staan de komende periode.

Astana Qazaqstan Team kwam dinsdag met een kort maar krachtig statement. 'We hebben nieuwe elementen ontdekt die wijzen op een band tussen Miguel Angel Lopez en dokter Marcos Maynar. De ploeg had dan ook geen andere oplossing dan het contract te beëindigen.' López werd eerder al met die dokter in verband gebracht in juli, toen hij van het vliegtuig werd geplukt in Madrid voor een verhoor. Destijds ontbrak het aan bewijzen, waardoor López in augustus weer werd opgesteld en ook nog de Vuelta (vierde) reed.

López stelt dat er geen nieuwe feiten boven tafel zijn gekomen

Nu is López alsnog buitengezet door zijn team, waar hij in een bericht op Instagram op reageert. 'Het is naar buiten gekomen dat Astana Qazaqstan Team heeft besloten het contract met López te beëindigen. Dit is in november 2022 gebeurd en vanaf 2023 zal López niet meer uitkomen voor de ploeg. De renner wil hierbij de media informeren dat er geen achterliggende reden kan zijn voor deze beslissing, daar er geen nieuwe feiten naar buiten zijn gekomen die de beslissing van Astana rechtvaardigen. Al deze feiten kenden ze al voor november 2022.'

'De renner ontkent alle aantijgingen die zijn naam en eer als professioneel wielrenner beschadigen en wil er nog eens aan herinneren dat hij nog nooit positief is getest voor welke vorm van drugs of doping. Daarbij is hij ook nog nooit onderzocht door welke autoriteit dan ook', klinkt het. 'López wil dan ook informeren dat hij voor zijn rechten gaat staan in de rechtbank, in een zaak die zal gaan om het beëindigen van een contract op onrechtvaardige gronden.'

López richt zich na ontslag bij Astana tot de media: 'Er zijn geen nieuwe feiten boven tafel gekomen'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws