Topnieuws voor Van der Poel: Nederlander wint hoger beroep tegen veroordeling mishandeling in Australië Wielrennen
Wielrennen

Topnieuws voor Van der Poel: Nederlander wint hoger beroep tegen veroordeling mishandeling in Australië

Topnieuws voor Van der Poel: Nederlander wint hoger beroep tegen veroordeling mishandeling in Australië

Mathieu van der Poel heeft dinsdag mooi nieuws gekregen: de Nederlander van Alpecin-Deceuninck heeft het hoger beroep gewonnen in de zaak tegen de tienermeiden die hem wakker hielden in de nacht voor het WK wielrennen in Wollongong. Van der Poel bekende schuld voor zijn aandeel in het incident en mocht op die manier Australië verlaten.

Hij werd beschuldigd van het mishandelen van twee meisjes die volgens hem herhaaldelijk op de deur van zijn kamer in het Novotel in Brighton Le Sands klopten. Aan de rechtbank voorgelegde feiten beschreven hoe Van der Poel de meisjes confronteerde, de ene bij de arm greep en de andere duwde, voordat de politie werd gebeld om het incident te onderzoeken. De rechter noemde het gedrag van de meiden 'dwaas en invasief' en toonde daardoor compassie voor de wielrenner.

Van der Poel betaalde 1500 dollar boete en kreeg drie jaar ontzetting om Australië binnen te komen, maar werd dinsdag vrijgesproken door het Sydney Downing Centre District Court. Advocaat Michael Bowe is zeer te spreken over deze uitkomst. 'Het kan niet beter dan dit, dus ik ben heel blij. Niemand wil zo'n veroordeling de rest van zijn leven met zich meedragen, helemaal niet als je een goed karakter hebt zoals Mathieu', klinkt het bij ABC.

Van der Poel heeft volgens advocaat 'al genoeg verloren'

'Naar mijn mening moest de veroordeling niet plaatsvinden, wat nu wordt gesteund door het District Court', gaat Bowe verder. 'Ik heb dit aangevochten op basis van het argument dat Mathieu al genoeg verloren heeft: hij heeft een kans om wereldkampioen wielrennen te worden verloren. Daar heeft hij hard voor getraind, maar met dit incident liet hij ook zijn land en team met een kater achter. Dat zijn flinke verliezen voor een sportman.'

'Over twintig jaar kijkt hij hierop terug en dan had hij alleen maar gewild dat het nooit voorgevallen was', sluit Bowe af. Van der Poel is wel veroordeeld tot een voorwaardelijke invrijheidstelling van twaalf maanden, waarbij hij geen overtredingen mag begaan en altijd voor de rechtbank moet verschijnen als hij wordt opgeroepen.

4 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws