López stapt naar het CAS na ontslag bij Astana Qazaqstan, klimmer mikt op flinke schadevergoeding Wielrennen
Wielrennen

López stapt naar het CAS na ontslag bij Astana Qazaqstan, klimmer mikt op flinke schadevergoeding

López stapt naar het CAS na ontslag bij Astana Qazaqstan, klimmer mikt op flinke schadevergoeding

Miguel Ángel López is naar het CAS gestapt om zijn ontslag bij Astana Qazaqstan aan te vechten. De Colombiaan is momenteel in dienst van het continentale Team Medellín, nadat hij door mogelijke betrokkenheid bij een dopingonderzoek de laan uit was gestuurd bij Astana.

López liet sinds dat besluit al meermaals van zich horen en heeft altijd benadrukt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. Hij wijst al die tijd al op zijn UCI-licentie, die hem in staat stelt om gewoon te koersen. Marcos Maynar, de dopingarts waar het hele onderzoek om draait, gaf in de rechtbank aan dat López niets te maken had met zijn zaken. Hij voorzag de klimmer alleen een keer van advies.

Voor López is een terugkeer bij Astana niet de insteek, zo lijkt het. Wel hoopt hij een schadevergoeding te ontvangen van de Kazachse formatie. Het CAS is het hoogste sporttribunaal, zij moeten beslissen of het ontslag van López inderdaad ongegrond was. Volgens kamp-López is de renner nooit als verdachte onderzocht in de zaak en slaagde hij glansrijk met zijn biologische anti-doping-paspoort voor 2023. De persoon die middelen bij Astana zou hebben aangenomen, zou een masseur zijn geweest.

Opvallend feitje in het statement van López: hij beweert dat de UCI reeds een bankgarantie van 1,7 miljoen euro van Astana heeft geblokkeerd, mocht de ploeg de zaak bij het CAS verliezen. 'Voor nu blijft hij gemotiveerd en richt hij zich volledig op Team Medellín, waarmee hij de Pan American Time Trial Games, de Ronde van Turkije en de Ronde van Griekenland gaat rijden', zo wordt besloten.

Het statement van Miguel Ángel López

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws