Superman López gaat na Astana-ontslag naar Colombiaanse continentale ploeg Medellín-EPM Wielrennen
Wielrennen

Superman López gaat na Astana-ontslag naar Colombiaanse continentale ploeg Medellín-EPM

Superman López gaat na Astana-ontslag naar Colombiaanse continentale ploeg Medellín-EPM

Miguel Ángel López is in 2023 niet te aanschouwen in de WorldTour. De Colombiaanse topklimmer kon geen contract bemachtigen op het hoogste niveau van de wielrennerij, en zelfs niet bij een ProTeam. Hij vertrekt naar Medellín-EPM, een Colombiaans continentaal team.

'We zijn verheugd om te melden dat Miguel Ángel López zich aan de ploeg verbonden heeft voor komend seizoen', laat het team weten op Sociale Media. 'We zijn trots dat je onze kleuren zal dragen en Medellín zal vertegenwoordigen voor Colombia en de hele wereld. Welkom, kampioen! Medellín zal altijd je thuis zijn.' Bij de ploeg rijdt ook onder anderen Óscar Sevilla, een 46-jarige Spaanse klimmer die in 2001 tweede werd in de Vuelta a España.

Midden december werd López ontslagen door zijn vorige werkgever Astana Qazaqstan. Ploegbaas Alexandre Vinokourov legde toentertijd uit waarom. 'We hebben hem de helpende hand toegestoken in 2021 en hebben goede resultaten met hem gehaald. Het is jammer dat hij tegen de interne regels van het team is ingegaan. Ik kan niet in details treden of heel veel zeggen. We hebben echter regels binnen onze ploeg en als je die niet volgt, ga je eruit. Meer is er niet te zeggen. We gaven hem de kans voor de Vuelta van vorig jaar, maar ik kan hier niet speels mee omgaan.'

Controverse nekt de carrière van López

Sinds juli hing er al een negatieve lading aan de naam van Superman. Hij is door de Spaanse politie ondervraagd aangaande een drugsonderzoek en heeft betrokkenheid in de Maynar-zaak. Astana Qazaqstan schorste hem eerst voorlopig, maar liet hem toch koersen in de Ronde van Burgos en de Vuelta a España. Daarna kwam er steeds meer naar buiten over de zaak en achtte de Kazachse ploeg het van belang de Colombiaan te ontslaan.

Het is niet de eerste keer dat López in het oog van de storm zit. De klimmer werd in 2021 al op non-actief gezet bij Movistar nadat hij aan werkweigering deed op de voorlaatste dag van de Vuelta. Om die reden trok hij terug naar Astana, waar hij op mysterieuze wijze uit de Giro vertrok na drie dagen. In de Vuelta van dit jaar reed hij naar een vierde plek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws