Lotte Kopecky zet klimmende concurrentes voor schut en slaat dubbelslag op Jebel Hafeet in UAE Tour Wielrennen
Wielrennen

Lotte Kopecky zet klimmende concurrentes voor schut en slaat dubbelslag op Jebel Hafeet in UAE Tour

Lotte Kopecky zet klimmende concurrentes voor schut en slaat dubbelslag op Jebel Hafeet in UAE Tour

Lotte Kopecky heeft de derde etappe in de UAE Tour voor vrouwen gewonnen. De Belgische wereldkampioene van SD Worx-Protime was de beste bovenop de Jebel Hafeet en nam en passent de leiderstrui van haar ploeggenote Lorena Wiebes over.

128 kilometer voor de boeg, met de focus vol op Jebel Hafeet. Aude Biannic was namens Movistar de eerste die een gaatje sloeg en toen zij was ingerekend, probeerde Marie Le Net van FDJ-SUEZ het. SD Worx-Protime hield het in het peloton echter strak, zij wilden geen al te sterke rensters vooruit. En dus was het uiteindelijk de mindere godin Idoia Eraso die wel de ruimte kreeg. Linda Zanetti ging in het tegenoffensief.

Samen met Gladys Verhulst-Wild van FDJ-SUEZ hadden we een drietal op kop, driekwart minuut voor op het peloton. Ze bouwden uiteindelijk een voorsprong op van een minuut of vijf. Toen eenmaal de Jebel Hafeet langzaam in zicht kwam, werd het een stuk nerveuzer in het peloton. Er volgde een haast onvermijdelijke valpartij, met Claire Steels van Movistar als voornaamste slachtoffer. Zij wist via de auto's weer terug te keren in de meute. Ondertussen nam de voorsprong van de kopgroep gestaag af.

Jebel Hafeet niet te zwaar om Kopecky te lossen

Deze dag draaide echter om de slotklim van 10.8 kilometer aan een stijging van 5,4%. Het was zeker dat leidster Lorena Wiebes haar trui zou gaan kwijtraken. De sprintster liet echter fraai werk zien. Ze was niet te beroerd wat werk op kop af te slaan voor kopvrouw Lotte Kopecky. In het peloton losten ze bij bosjes door het werk van de Nederlandse. De kopgroep had aan de voet nog twee en een halve minuut over. Vooraan moest Eraso lossen en trok Verhulst door. Zij hield goed stand, ook al kwam de meute rap dichter.

Toen Wiebes van de kop af stuurde, nam Lidl-Trek het roer over. Gaia Realini sleurde al zelf op kop en zorgde voor een serieuze schifting, met nog een kleine acht kilometer te gaan. Kopecky kon mee namens SD Worx, net als Elisa Longo-Borghini, Mavi Garcia, Neve Bradbury en de jonge Française Marion Bunel. Verhulst werd als laatste vluchtster gegrepen op zeven kilometer van de meet. Longo Borghini had het lastig en moest langzaam de rol lossen. Garcia, Bradbury, Bunel en Realini hadden vervolgens de opdracht om Kopecky eraf te rijden.

De Belgische van SD Worx was de afmaakster van de koplopers. Het was Garcia die constant op kop reed en door dit tempo moest Bunel afhaken. Kopecky zag er nog goed uit en moest slechts de Spaanse volgen. Met nog een kleine drie kilometer voor de boeg ging Bradbury ervandoor. Kopecky, Realini en Garcia gingen in de achtervolging. Kopecky had baat bij de laatste twee vlakke kilometers en ging achter de Australische aan. De wereldkampioene was toen ontketend, Garcia en Realini konden niet volgen. In de sprint was Bradbury geen partij voor Kopecky, die de rit pakte en de rode leiderstrui ook nog greep.

Uitslag etappe 3 UAE Tour 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws