Lorena Wiebes voert bisnummertje op in UAE Tour na tweede perfecte lead-out van Kopecky Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Lorena Wiebes voert bisnummertje op in UAE Tour na tweede perfecte lead-out van Kopecky

Lorena Wiebes voert bisnummertje op in UAE Tour na tweede perfecte lead-out van Kopecky

Lorena Wiebes heeft na de eerste rit ook de tweede rit van de UAE Tour voor vrouwen gewonnen. De 24-jarige Nederlandse sprinter won in de massasprint na een nieuwe perfecte lead-out van Lotte Kopecky. Wiebes verstevigt daardoor ook haar voorsprong in het algemeen klassement.

Wiebes had goede herinneringen aan startplaats Al Mirfa, want ze was vorig jaar in het dorpje, dat toen als aankomstplaats dienst deed, ook de snelste voor Charlotte Kool, die er vanwege ziekte niet bij is in de Verenigde Arabische Emiraten.

SD-Worx trekt alles op de kant

Het beloofde opnieuw een rustige vlakke rit van 113 kilometer te worden, maar dat was buiten SD-Worx ProTime gerekend. De Nederlandse superploeg trok op tachtig kilometer van de streep onverwacht alles op de kant en scheurde het peloton via waaiers helemaal aan stukken. SD Worx had met Wiebes, Kopecky, Femke Markus en Barbara Guarischi vier rensters voorin mee, Emma Norsgaard, Loes Adegeest, Rachele Barbieri, Pfeiffer Georgi, Georgia Baker, Wilma Olausson en Romy Kasper volgden eveneens. Gelukkig kreeg het peloton een ultieme kans door een ongelukkige lekke band voor Kopecky om terug te komen en dat begreep het pak ook.

Lees verder onder de video.

Nadat alles opnieuw te herdoen was, ging de Oezbeekse Yanina Kuskova (Tashkent City Women Professional Cycling Team) nog even voor het peloton uitrijden, maar het was te laat om een massasprint te ontlopen. Ondertussen legde niemand Kopecky een strobreed in de weg tijdens de tussensprints en graaide de wereldkampioene toch maar mooi vijf seconden mee voor het algemeen klassement.

Het peloton bleef ondanks enkele nieuwe mogelijkheden tot waaiervorming gewoon samen tot in aankomstplaats Madinat Zayed. Wiebes kwam in de sprint zelf relatief snel over Kopecky en moest tegen de wind in beuken, maar won finaal toch voor Chiara Consonni en Clara Copponi.

Uitslag etappe 2 UAE Tour vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws