Lotto-Dstny met verschillende rittenkapers en sprinttrein rond Ewan naar Tour; Eenkhoorn mee Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny met verschillende rittenkapers en sprinttrein rond Ewan naar Tour; Eenkhoorn mee

Lotto-Dstny met verschillende rittenkapers en sprinttrein rond Ewan naar Tour; Eenkhoorn mee

Lotto-Dstny heeft de Tourploeg op papier. Caleb Ewan is de kopman van dienst als sprinter, terwijl de Belgische formatie in de overgangsritten met verschillende coureurs moet kunnen scoren. Ook Pascal Eenkhoorn doet mee.

In de Leiderstrui sprak afgelopen week al met kopman Ewan. 'Ik heb er enorm veel zin in en hopelijk kan ik een ritzege meepakken', stelde de Aussie, die zijn ambities voor de groene trui voorlopig in de ijskast zette. 'Voorlopig richt ik mij daar niet op. In eerste instantie richt ik me op presteren in bepaalde etappes, al zou dat tijdens de ronde nog kunnen veranderen.'

Ewan krijgt met Frederik Frison, Florian Vermeersch, Jacopo Guarneri en natuurlijk vaste lead-out Jasper De Buyst een stevige sprinttrein mee. 'Caleb Ewan won al vijf ritten in de Tour de France en wil dat aantal verder aandikken in de komende editie. De voorbije twee jaar kende hij zijn portie pech in de Tour en ook de voorbije maanden liepen niet meteen van een leien dakje, maar hij blijft één van de snelste renners van het peloton en hij is onze grootste kans op een ritzege', geeft manager Kurt Van de Wouwer aan.

Eenkhoorn mag proeven van Tour de France

Ook Pascal Eenkhoorn en Victor Campenaerts kunnen normaliter hun steentje bijdragen in dat werk, maar zij zullen zich ook willen smijten in de overgangsritten. Dat geldt eveneens voor toptalent Maxim Van Gils. Voor de Nederlander Eenkhoorn wordt het zijn eerste Tour de France. Hij won recent het bergklassement van de Ronde van Zwitserland. 'Pascal deed al heel wat ervaring op de voorbije jaren en proeft nu van de Ronde van Frankrijk, waar hij zijn kans mag wagen in de iets lastigere ritten', stelt sportief directeur Van de Wouwer.

'Maxim is de jongste van de bende met zijn 23 lentes en start zonder stress. Na zijn uitstekende Ardennencampagne in het voorjaar hebben wij er vertrouwen in dat hij ook in de Ronde van Frankrijk zijn talent kan laten zien', sluit hij af.

Selectie Lotto-Dstny Tour de France 2023

Caleb Ewan
Jacopo Guarneri
Florian Vermeersch
Jasper De Buyst
Victor Campenaerts
Maxim Van Gils
Frederik Frison

Pascal Eenkhoorn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws