Lotto-Dstny rekent op Vermeersch en Ewan in Ronde van Vlaanderen, geen De Lie Wielrennen
Wielrennen

Lotto-Dstny rekent op Vermeersch en Ewan in Ronde van Vlaanderen, geen De Lie

Lotto-Dstny rekent op Vermeersch en Ewan in Ronde van Vlaanderen, geen De Lie

De selecties voor de Ronde van Vlaanderen voor aankomende zondag lopen stilaan binnen en dat is ook het geval bij Lotto-Dstny. Florian Vermeersch lijkt de vooruitgeschoven man, ook Caleb Ewan is van de partij voor Vlaanderens Mooiste. Wie niet van de partij is, is Arnaud De Lie. Lotto-Dstny kondigde al eerder dit seizoen aan dat hun goudhaantje de Ronde van Vlaanderen zou overslaan en houdt woord.

Met zes Belgen zullen ze zondag op de Grote Markt van Brugge aan de start staan bij de Belgische formatie. De enige buitenlander in het gezelschap is Ewan. De kans dat de Australiër een rol van betekenis speelt, is eerder klein. Ewan maakte in Gent-Wevelgem indruk op de tweede keer Kemmelberg door als derde boven te komen, na Wout van Aert en Christophe Laporte, maar ontplofte vervolgens volledig en werd slechts 66ste. Ook woensdag in Dwars door Vlaanderen speelde Ewan geen rol van betekenis.

Vermeersch en Frison kenden sterke generale repetitie in Gent-Wevelgem

Wie indruk maakte in Gent-Wevelgem was Vermeersch. Pech op een slecht moment sloeg hem uit de kopgroep, maar de Belg toonde zich sterk in de achtervolging. Een zeventiende plek was geen juiste weerspiegeling van zijn wedstrijd. De kans dat Vermeersch zondag wint is bijzonder klein, maar een plek in de top tien zit er zeker in. Ook Frederik Frison is aan een knap voorjaar bezig en mag met gezonde ambitie starten in de Ronde van Vlaanderen. Zijn vierde plek van Gent-Wevelgem herhalen wordt moeilijk, al mag hij ons altijd verrassen. De overige Belgen in de selectie luisteren naar de namen Arjen Livyns, Brent Van Moer, Sébastien Grignard en Jasper De Buyst.

Zoals eerder aangekondigd past De Lie voor het eerste kasseimonument van het jaar. Bij Lotto-Dstny springen ze voorzichtig om met hun goudhaantje en willen ze hem niet opbranden. In Parijs-Roubaix is de 21-jarige Belg er normaal gezien wel bij.

Video: Lotto-Dstny maakt selectie bekend met schattig filmpje

Selectie Lotto-Dstny Ronde van Vlaanderen 2023

Caleb Ewan

Florian Vermeersch
Frederik Frison
Arjen Livyns
Brent Van Moer
Sébastien Grignard
Jasper De Buyst

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws